Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 april 2019

Tomatsill

Tomatsill är en klassiker på det svenska smörgåsbordet. Gör din egen och imponera på släkt och vänner.

 Tomatsill är en klassisk inläggning.
Tomatsill är en klassisk inläggning. FOTO: Istock

Halvfabrikat i all ära med hemgjord inlagd tomatsill tar priset på alla festbufféer. Här är ett enkelt recept på klassikern tomatsill.

Läs också: Inlagd rödlökssill med dill

Tomatsill

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 inlagda sillfiléer skurna i bitar
  • 4 msk ketchup
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk neutral olja
  • 2 msk sherry
  • 1 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 10 vitpepparkorn
  • 1/2 rödlök
  • några dillvippor

Gör så här:

  1. Blanda vinäger, olja, vatten, ketchup, sherry, socker och pepparkorn till en sås.
  2. Lägg de skivade sillbitarna i en glasburk och ös tomatsåsen över.
  3. Skala och skiva löken i ringar. Strö över sillen.
  4. Förslut burken och ställ i kylskåp i minst två timmar.
  5. Klipp dill över sillen och servera.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen