Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 april 2019

Tomatsill

Tomatsill är en klassiker på det svenska smörgåsbordet. Gör din egen och imponera på släkt och vänner.

 Tomatsill är en klassisk inläggning.
Tomatsill är en klassisk inläggning. FOTO: Istock

Halvfabrikat i all ära med hemgjord inlagd tomatsill tar priset på alla festbufféer. Här är ett enkelt recept på klassikern tomatsill.

Läs också: Inlagd rödlökssill med dill

Tomatsill

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4 inlagda sillfiléer skurna i bitar
  • 4 msk ketchup
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk neutral olja
  • 2 msk sherry
  • 1 msk vatten
  • 1 msk socker
  • 10 vitpepparkorn
  • 1/2 rödlök
  • några dillvippor

Gör så här:

  1. Blanda vinäger, olja, vatten, ketchup, sherry, socker och pepparkorn till en sås.
  2. Lägg de skivade sillbitarna i en glasburk och ös tomatsåsen över.
  3. Skala och skiva löken i ringar. Strö över sillen.
  4. Förslut burken och ställ i kylskåp i minst två timmar.
  5. Klipp dill över sillen och servera.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen