Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 26 november 2016

Nötbräck med frö och honung – toppengott hälsogodis

Skippa vitt socker i årets julgodis. Det blir minst lika gott med honung – och mycket nyttigare.

Receptet kommer från boken Honungsjul, gjord av elever och lärare vid restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Dackeskolan i samarbete med Marita Delvert.

Krispigt nötbräck – hälsogodis utan socker

notbrackx

Du behöver:

1 dl solrosfrön
1/2 dl pumpafrön
1 dl grovt hackade valnötter
1 dl grovt hackade hasselnötter
1 dl rårörsocker
150 g smör
1 dl honung
50 g choklad

 Så här gör du:

1. Rosta solros- och pumpafrön i en stekpanna. Blanda dem med de grovhackade nötterna.
2. Koka socker, smör och honung i en tjockbottnad gryta tills blandningen uppnått 140 grader (cirka 20 minuter).
3. Häll blandningen över nöt- och fröblandningen på plåten och låt det stelna.
4. Smält chokladen i vattenbad och ringla över.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen