Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 september

Så torkar du lingon

Torkade lingon är vackra i müslin och både goda och nyttiga snacks. Så här gör du!

 Vackert röda ”lingonrussin” som man kan göra själv. Så här torkar du lingon!
Vackert röda ”lingonrussin” som man kan göra själv. Så här torkar du lingon! FOTO: Mallivan

Läs också: Så gör du vattenlingon!

Torkade lingon

Skriv ut

Ingredienser:

  • Lingon

Gör så här:

  1. Bred ut lingonen på en plåt. De får gärna torka i rumstemperatur i några dagar.
  2. Torka sedan på låg värme i 60-70 grader i ugnen, gärna i en varmluftsugn i några timmar.
  3. Titta till dem då och då och ta ut dem när de blivit ”russinskrynkliga”.
  4. Låt svalna på plåten och förvara sedan torrt och svalt i en burk med lock.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen