Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 februari

Torsk i ugn

Tareq Taylors krispiga torsk i ugn är enkel att laga, ljuvligt god att äta och härligt lyxig att servera. Perfekt recept!

 Krispig torsk i ugn. Gott, lyxigt och enkelt.
Krispig torsk i ugn. Gott, lyxigt och enkelt.

Torskfiléer med ett krispigt örtigt brödtäcke och riven lagrad ost. Och så körsbärstomater som blir klara i ugnen samtidigt. Mums!

Läs också: Supergoda morotsbiffar med halloumi

Krispig torsk i ugn

Skriv ut

Ingredienser (6 portioner)

  • 6 tinade eller färska portionsbitar av torsk, cirka 750 g
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1/ msk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 dl finhackat ljust bröd, gärna surdeg
  • 2 dl riven lagrad ost, till exempel väster­bottensost
  • 300 g körsbärstomater på kvist
  • Till servering:
  • kokt pressad potatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader, varmluft.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsform och gnid in den runt om med salt, peppar, citronskal och juice.
  3. Blanda olja, dragon, persilja, bröd och ost i en skål. Fördela blandningen över fiskbitarna i formen.
  4. Lägg körsbärstomaterna hela bredvid.
  5. Tillaga mitt i ugnen i 15–25 minuter eller tills ytan är gyllene och fisken är klar i mitten. Om du har en termometer ska innertemperaturen vara cirka 52 grader.
  6. Servera med pressad potatis och gärna en grönsallad.

Recept: Tareq Taylor

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen