Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 februari 2021

Torsk i ugn

Tareq Taylors krispiga torsk i ugn är enkel att laga, ljuvligt god att äta och härligt lyxig att servera. Perfekt recept!

 Krispig torsk i ugn. Gott, lyxigt och enkelt.
Krispig torsk i ugn. Gott, lyxigt och enkelt.

Torskfiléer med ett krispigt örtigt brödtäcke och riven lagrad ost. Och så körsbärstomater som blir klara i ugnen samtidigt. Mums!

Läs också: Supergoda morotsbiffar med halloumi

Krispig torsk i ugn

Skriv ut

Ingredienser (6 portioner)

  • 6 tinade eller färska portionsbitar av torsk, cirka 750 g
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 1/ msk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 1 dl hackad persilja
  • 4 dl finhackat ljust bröd, gärna surdeg
  • 2 dl riven lagrad ost, till exempel väster­bottensost
  • 300 g körsbärstomater på kvist
  • Till servering:
  • kokt pressad potatis
  • grönsallad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader, varmluft.
  2. Lägg fisken i en smord ugnsform och gnid in den runt om med salt, peppar, citronskal och juice.
  3. Blanda olja, dragon, persilja, bröd och ost i en skål. Fördela blandningen över fiskbitarna i formen.
  4. Lägg körsbärstomaterna hela bredvid.
  5. Tillaga mitt i ugnen i 15–25 minuter eller tills ytan är gyllene och fisken är klar i mitten. Om du har en termometer ska innertemperaturen vara cirka 52 grader.
  6. Servera med pressad potatis och gärna en grönsallad.

Recept: Tareq Taylor

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen