Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 mars

Torskgratäng med kokos, ingefära och kål

Snabb, enkel, supergod och nyttig. Torsk med ingefärskål är den perfekta vardagsrätten. Här får du receptet.

 Fiskfavorit med kokos och ingefärskål.
Fiskfavorit med kokos och ingefärskål. FOTO: Sofia Kallner

En massa härliga smaker lyfter den här vardagsfisken till himmelska höjder. Enkel och snabb att laga är den också, max 25 minuter.

Receptet kommer från boken Dietistens val: Vardagsmat som gör skillnad av Johanna Andersson och Caroline Wilbois.

 ”Dietistens val: Vardagsmat som gör skillnad” är skriven av dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois.
”Dietistens val: Vardagsmat som gör skillnad” är skriven av dietisterna Johanna Andersson och Caroline Wilbois. FOTO: Sofia Kallner

Läs också: Godaste kasslergratängen

Torskgratäng med kokos och ingefära

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 2 dl quinoa
  • 5 cm ingefära
  • 1 tetra kokosmjölk (à 400 ml)
  • 2 msk fisksås
  • 0,5 lime, juice
  • 200 g vitkål
  • 500 g MSC-märkt torskfilé
  • 300 g broccoli
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 2 msk riven kokos

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Skala ingefäran och riv ner den direkt i en ugnsform. Häll sedan på kokosmjölk, fisksås, limejuice och sambal oelek och rör om. Strimla vitkålen och lägg ner i formen tillsammans med torsken. Tillaga i ugnen i cirka 15 minuter.
  3. Dela broccolin i mindre bitar. Rör ner bitarna i ugnsformen när 5 minuter återstår och strö över kokosen.
  4. Servera med quinoa.

Recept: Johanna Andersson och Caroline Wilbois

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen