Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 december 2018

Tortellini med grönkål, kryddost och kassler

Ost och skinka eller spenat och ricotta passar fint som tortellinifyllning. Här en försvenskad variant med kassler, grönkål och kryddost. Supergott!

 Italiensk rätt med svenska råvaror.
Italiensk rätt med svenska råvaror. FOTO: Ove Lindfors

Visst passar våra svenska råvaror utmärkt ihop med den italienska tortellinin. I stället för parmesanost, parmaskinka och svartkål använder vi här kryddost, kassler och grönkål.

Läs också: Så kokar du den perfekta pastan – varje gång!

Tortellini

Ingredienser:

  • 4 msk pinjenötter
  • 200 g kassler
  • 150 g grönkål på kvist
  • smör
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl grovriven kryddost
  • salt
  • nymald peppar
  • 500 g färsk tortellini
  • Till servering
  • grovriven kryddost

Gör så här:

  1. Rosta nötterna i en torr och het panna. Fintärna kasslern. Repa grönkålsbladen från kvisten och strimla.
  2. Fräs kassler och grönkål i smör i en stekpanna, cirka 5 minuter.
  3. Blanda i crème fraiche, mjölk och ost. Värm sakta tills osten smält. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka tortellinin enligt förpackningen. Häll av kokvattnet.
  5. Vänd ner tortellinin i pannan med sås. Strö över nötterna. Servera med extra kryddost.

Recept: Caroline Hofberg

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen