Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 oktober 2018

Tortillapizza med gorgonzola och bacon

En snabb pizza med tortilla som botten, toppad med gorgonzola och bacon. Smidigt och gott till att äta till vardags.

 En pizza har aldrig varit enklare att sno ihop!
En pizza har aldrig varit enklare att sno ihop! FOTO: Ove Lindfors

Ibland är det oslagbart med genvägar i köket. Med tortillabröd är det verkligen vardagsenkelt att göra sin egen pizza.

Den här varianten toppas med bacon, gorgonzola, ruccola och olivolja. Mums!

Läs också: Porterbrässerat högrev med syrad spetskål och lagrad svensk ost på tortillabröd

Tortillapizza med gorgonzola och bacon

Skriv ut

Ingredienser: (4 stycken)

  • 1 paket bacon
  • 2 dl färdigköp tomatsås
  • 4 tortillabröd, stora
  • 200 g gorgonzola
  • 4 msk olivolja
  • nymald peppar
  • ruccolasallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Klipp baconet i bitar.
  2. Bred tomatsås på bröden. Lägg på bacon och gorgonzolabitar. Ringla över olivolja och mal över peppar.
  3. Lägg pizzorna på bakpappersklädda plåtar. Grädda i övre delen av ugnen 5–7 minuter. Ta ut och toppa med rucola.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen