Recept 9 oktober 2018
Tortillapizza med gorgonzola och bacon
En snabb pizza med tortilla som botten, toppad med gorgonzola och bacon. Smidigt och gott till att äta till vardags.
Ibland är det oslagbart med genvägar i köket. Med tortillabröd är det verkligen vardagsenkelt att göra sin egen pizza.
Den här varianten toppas med bacon, gorgonzola, ruccola och olivolja. Mums!
Läs också: Porterbrässerat högrev med syrad spetskål och lagrad svensk ost på tortillabröd
Tortillapizza med gorgonzola och bacon
Skriv ut
Ingredienser: (4 stycken)
- 1 paket bacon
- 2 dl färdigköp tomatsås
- 4 tortillabröd, stora
- 200 g gorgonzola
- 4 msk olivolja
- nymald peppar
- ruccolasallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader. Klipp baconet i bitar.
- Bred tomatsås på bröden. Lägg på bacon och gorgonzolabitar. Ringla över olivolja och mal över peppar.
- Lägg pizzorna på bakpappersklädda plåtar. Grädda i övre delen av ugnen 5–7 minuter. Ta ut och toppa med rucola.