Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 maj 2017

Toscakaka med rabarber

Smetig i mitten med härligt knäckig topp. Söt toscakaka tillsammans med syrlig rabarber blir en perfekt kombination.

 Förbered dig på kladd, den här kakan kan du behöva äta med sked. Foto: Katarina Ekeström.
Förbered dig på kladd, den här kakan kan du behöva äta med sked. Foto: Katarina Ekeström.

Det här receptet kommer från Lands Katarina Ekeström, spana in hennes blogg för mer tips & råd.

Rabarber- och toscakaka

Skriv ut

Ingredienser

  • Rabarberfyllning
  • 450 g rabarber
  • 2 msk socker
  • 1 tsk grovkrossade kardemummafrön
  • Kaksmet
  • 100 gram smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl grädde eller mjölk
  • Toscatäcke
  • 100 gram smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 200 g blandade frön och nötter t.ex. mandel, hasselnötter, pumpafrö, solrosfrö, vallmofrö

Gör så här:

  1. Skär rabarbern i bitar och stek hastigt i smör tillsammans med socker och kardemumma. De ska bara bli lite mjuka. Ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret till kaksmeten och ställ att svalna. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda i mjöl, bakpulver och det avsvalnade smöret tillsammans med grädde.
  3. Smöra, och bröa en form. Jag använde en med avtagbar kant och fäste ett bakplåtspapper i botten. Häll i kaksmeten och fördela rabarbern i formen. Sätt in i ugnen och grädda i 25 min.
  4. Lägg smör, socker och grädde i en kastrull. Smält och låt småputtra på låg värme några minuter. Vispa i mjölet och koka ytterligare några minuter.
  5. Grovhacka nötterna och rör i nötter och frön. Ta ut kakan och häll smeten över. Höj ugnstempen till 225 grader och sätt in kakan 10 minuter eller lite mer tills täcket ser vackert gyllenbrunt ut.
  6. Ta ut och ät ljummen med glass.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen