Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 september 2019

Trattkantarellsoppa

Ta vara på höstens svampskörd genom att laga en enkel soppa med trattkantareller.

 Värmande, enkel och krämig trattkantarellsoppa.
Värmande, enkel och krämig trattkantarellsoppa. FOTO: Istock

När du kommer hem från svampskogen ska det gärna gå snabbt att laga någonting gott av det som ligger i korgen.

Här är en soppa på trattkantareller som är busenkel att koka ihop redan samma kväll!

Läs också: Snabb och enkel kantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Skriv ut

Ingredienser:

  • 6 dl trattkantareller, färska
  • 7 dl svampbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Tvätta och ansa svampen. Finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills vattnet ångat bort.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Låt soppan sjuda i 10 minuter.
  3. Vill du ha en slät soppa kan du mixa den med stavmixer.
  4. Servera med rostade brödkrutonger och nymald svartpeppar.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen