Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 september 2019

Trattkantarellsoppa

Ta vara på höstens svampskörd genom att laga en enkel soppa med trattkantareller.

 Värmande, enkel och krämig trattkantarellsoppa.
Värmande, enkel och krämig trattkantarellsoppa. FOTO: Istock

När du kommer hem från svampskogen ska det gärna gå snabbt att laga någonting gott av det som ligger i korgen.

Här är en soppa på trattkantareller som är busenkel att koka ihop redan samma kväll!

Läs också: Snabb och enkel kantarellsoppa

Trattkantarellsoppa

Skriv ut

Ingredienser:

  • 6 dl trattkantareller, färska
  • 7 dl svampbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 gul lök
  • 1 citron, pressad
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Tvätta och ansa svampen. Finhacka löken. Stek svamp och lök i smör tills vattnet ångat bort.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och koka upp. Låt soppan sjuda i 10 minuter.
  3. Vill du ha en slät soppa kan du mixa den med stavmixer.
  4. Servera med rostade brödkrutonger och nymald svartpeppar.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen