Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 september

Trippel morot - morotsburgare

Smaskig morotsburgare kommer bli din nya favorit. Burgarproffset Per Ehrlund står för receptet och hans smaksäkerhet ger dig definitivt en ny favoritburgare!

 Seriöst. Fantastisk burgare på bild!
Seriöst. Fantastisk burgare på bild! FOTO: Ulf Huett

Receptet kommer från kokboken 52 burgare som ges ut av Semic förlag och som innehåller allt i burgarväg som du kan tänka dig. Inklusive denna godsak!

Läs också: Recept på grillad hamburgare med coleslaw

Trippel morot - morotsburgare

Skriv ut

Ingredienser:

  • Morotsbiffar (6 stycken)
  • 250 g morötter, grovt rivna
  • 200 g grillost, grovt riven
  • 2 ägg
  • 3⁄4 dl ströbröd
  • 50 g fetaost
  • 2 tsk dijonsenap
  • några droppar worcestershiresås
  • 1 krm chiliflakes
  • salt och nymalen svartpeppar
  • rapsolja
  • Till garnering:
  • salladsblad
  • tomatskivor
  • lökringar
  • ost
  • färsk persilja, hackad
  • majonnäs
  • chilimajonnäs
  • Majsbröd - eller annat hamburgerbröd som du gillar

Gör så här:

  1. Blanda morötter och ost med ägg, ströbröd och chiliflakes. Tillsätt även worchestershiresås och dijonsenap.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma till 6 biffar. Det går lättare med lite olja på händerna.
  4. Stek/grilla biffarna i olja i en gjutjärnspanna i ungefär 2 minuter på varje sida.
  5. Biffarna är färdiga när de fått en krispig yta på båda sidor.
  6. Skär brödet i 2 delar.
  7. Lägg salladsblad på bottenbrödet
  8. Lägg på majonnäs - köpt eller hemmagjord.
  9. Lägg på morotsburgare.
  10. Lägg på chilimajonnäs (majonnäs som du blandar med lite chilisås) och 2 tomatskivor.
  11. Lägg på morotsburgare.
  12. Lägg på tomat (skuren i skivor) och lök (skuren i ringar).
  13. Lägg på morotsburgare med ost.
  14. Lägg på chilimajonnäs.
  15. Lägg på färsk persilja.
  16. Lägg på locket av brödet.
  17. Servera!

Recept Per Ehrlund Foto Ulf Huett Receptet kommer från kokboken 52 burgare som ges ut av Semic förlag. Utgiven 2023.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen