Recept 18 mars 2019
Tunnbrödspizza med ansjovis
Nordisk pizza med tunnbröd, ansjovis, pepparrot och dill att servera på påbuffén.
Skivad pizza är en utmärkt buffémat. Pricken över i på denna blir frisk picklad rödlök.
Var inte rätt för att förbereda pizzan i god tid – den är lika god varm som kall.
Läs också: Smördegspizza med bresaola och gorgonzola
Tunnbrödspizza med ansjovis
Skriv ut
Ingredienser: (4 stycken)
- 1 rödlök
- pressad saft av 1 citron
- 1 msk honung
- 2 dl crème fraiche
- 4 msk färskriven pepparrot
- 4 ark tunnbröd
- 3 dl grovriven präst– eller västerbottensost
- 2 askar ansjovis à 125 g
- 1–1 ¼ dl hackad dill
Gör så här:
- Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda citronsaft och agavesirap. Vänd ner löken. Låt marinera minst 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
- Blanda crème fraiche och pepparrot.
- Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraiche och strö över ost. Fördela ansjovisfiléerna på bröden.
- Gratinera i mitten av ugnen cirka 8 minuter.
- Ta ut och strö över dill. Toppa pizzorna med den picklade löken. Skär eventuellt i bitar.