Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 mars

Tunnbrödspizza med ansjovis

Nordisk pizza med tunnbröd, ansjovis, pepparrot och dill att servera på påbuffén.

 Tunnbrödspizzan går lika bra att servera vegetarisk utan ansjovis.
Tunnbrödspizzan går lika bra att servera vegetarisk utan ansjovis. FOTO: Ove Lindfors

Skivad pizza är en utmärkt buffémat. Pricken över i på denna blir frisk picklad rödlök.

Var inte rätt för att förbereda pizzan i god tid – den är lika god varm som kall.

Läs också: Smördegspizza med bresaola och gorgonzola

Tunnbrödspizza med ansjovis

Skriv ut

Ingredienser: (4 stycken)

  • 1 rödlök
  • pressad saft av 1 citron
  • 1 msk honung
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk färskriven pepparrot
  • 4 ark tunnbröd
  • 3 dl grovriven präst– eller västerbottensost
  • 2 askar ansjovis à 125 g
  • 1–1 ¼ dl hackad dill

Gör så här:

  1. Skala, dela och skiva löken tunt. Blanda citronsaft och agavesirap. Vänd ner löken. Låt marinera minst 30 minuter. Rör om ett par gånger under tiden.
  2. Blanda crème fraiche och pepparrot.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bröden på plåtar med bakplåtspapper. Bred på crème fraiche och strö över ost. Fördela ansjovisfiléerna på bröden.
  4. Gratinera i mitten av ugnen cirka 8 minuter.
  5. Ta ut och strö över dill. Toppa pizzorna med den picklade löken. Skär eventuellt i bitar.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen