Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 maj

Tunnbrödsrulle

Klart du ska göra en tunnbrödsrulle själv! Här är receptet som verkligen ser till att smakerna hamnar på rätt plats. Klart värt att testa!

Vem älskar inte en tunnbrödsrulle? Med tunnbröd, potatismos och riktigt bra korvar blir det en svensk klassiker! Testa!

Tunnbrödsrulle

Skriv ut

Ingredienser (4 rullar)

  • 4 tunnbröd
  • 4 eller 8 wienerkorvar - 8 om du är extra hungrig!
  • 3 dl isbergssallad. finstrimlad
  • 2 tomater, tärnade eller skivade
  • 3 msk hackad rödlök
  • 3 msk rostad lök
  • ketchup
  • senap
  • Tillbehör:
  • Räksallad, färdigköpt eller hemmagjord
  • Potatismos:
  • 500 g potatis
  • 3 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  1. Börja med potatismoset. Koka potatisen mjuk. Häll av nästan allt av vattnet, pressa potatisen och rör sedan i smöret.
  2. Koka upp mjölken försiktigt, tillsätt mjölken till potatisen lite i taget till bra konsistens, smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg tunnbrödet på en tallrik, lägg sedan på potatismos, korv, sallad, tomat, rödlök, rostad lök, ketchup, senap och eventuellt räksallad. Du kan addera egna favoritkryddor eller tillbehör så klart!
  4. Vik ihop rullen ganska tajt.
  5. Njut av en delikatess!

Recept Land Foto TT

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen