Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 oktober

Ugnsbakad pumpa

Ugnsbakad pumpa att äta direkt ur skalet, perfekt när tiden är knapp. Här bjuder Lands Katarina Ekeström på världens enklaste pumparecept.

 Pumpa passar bra att ugnsrosta. Smakerna koncentreras när vätska ångar av och när ytan får färg.
Pumpa passar bra att ugnsrosta. Smakerna koncentreras när vätska ångar av och när ytan får färg.

Läs också: Pumpamos – gott till mycket

Ugnsbakad pumpa

Ingredienser: (2 personer)

  • 1, 2 kg hel pumpa, t.ex uchiki kuri
  • olivolja
  • örtkryddor, t.ex. citrontimjan och rosmarin
  • salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Halvera pumpan och gröp ur kärnorna. Droppa lite olja over snittytorna. Strö över örtkryddor, färska eller torkade. Salta lätt och ställ in i ugnen med snittytan upp.
  2. Ta ut när pumporna fått fin färg och är helt mjuka efter cirka tjugo minuter. Servera direkt i skalet med färskriven parmesanost och en smörklick. Gott också med lite finrivet ska av citron och några droppar av citronsaften.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen