Recept 11 oktober 2018
Ugnsbakad pumpa
Ugnsbakad pumpa att äta direkt ur skalet, perfekt när tiden är knapp. Här bjuder Lands Katarina Ekeström på världens enklaste pumparecept.
Läs också: Pumpamos – gott till mycket
Ugnsbakad pumpa
Ingredienser: (2 personer)
- 1, 2 kg hel pumpa, t.ex uchiki kuri
- olivolja
- örtkryddor, t.ex. citrontimjan och rosmarin
- salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Halvera pumpan och gröp ur kärnorna. Droppa lite olja over snittytorna. Strö över örtkryddor, färska eller torkade. Salta lätt och ställ in i ugnen med snittytan upp.
- Ta ut när pumporna fått fin färg och är helt mjuka efter cirka tjugo minuter. Servera direkt i skalet med färskriven parmesanost och en smörklick. Gott också med lite finrivet ska av citron och några droppar av citronsaften.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.