Recept 17 oktober 2018
Ugnsbakade fikon med chevré, honung och valnötter
Färska ugnsbakade fikon med chevré, flytande honung och hackade valnötter. Kan det bli godare!
Förbered för årets mysigaste glöggbjudning med små underbara godsaker du lätt fixar själv.
Ställ gärna fikonen i små formar, eller i en muffinsplåt, så håller de formen.
Läs också: Portvinskokta fikon – gott till ost!
Ugnsbakade fikon med chevré, honung och valnötter
Skriv ut
Ingredienser: (4 port)
- 4 färska fikon
- 50 g chevré
- olivolja
- 3 msk flytande honung
- ½ dl valnötter, hackade
- flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort en bit av bottnen på fikonen så att de kan stå stadigt. Klyfta dem uppifrån utan att skära helt igenom.
- Tryck ner en bit, 1 msk, chevré i varje fikon. Pensla dem med lite olja. Ställ gärna fikonen i små formar, eller i en muffinsplåt, så håller de formen.
- Gratinera fikonen mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen och ringla lite honung över. Strö över valnötter och lite flingsalt.