Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 oktober 2018

Ugnsbakade fikon med chevré, honung och valnötter

Färska ugnsbakade fikon med chevré, flytande honung och hackade valnötter. Kan det bli godare!

 Enkelt att göra, smakar himmelskt.
Enkelt att göra, smakar himmelskt. FOTO: Thomas Hjertén

Förbered för årets mysigaste glöggbjudning med små underbara godsaker du lätt fixar själv.

Ställ gärna fikonen i små formar, eller i en muffinsplåt, så håller de formen.

Läs också: Portvinskokta fikon – gott till ost!

Ugnsbakade fikon med chevré, honung och valnötter

Skriv ut

Ingredienser: (4 port)

  • 4 färska fikon
  • 50 g chevré
  • olivolja
  • 3 msk flytande honung
  • ½ dl valnötter, hackade
  • flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort en bit av bottnen på fikonen så att de kan stå stadigt. Klyfta dem uppifrån utan att skära helt igenom.
  2. Tryck ner en bit, 1 msk, chevré i varje fikon. Pensla dem med lite olja. Ställ gärna fikonen i små formar, eller i en muffinsplåt, så håller de formen.
  3. Gratinera fikonen mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen och ringla lite honung över. Strö över valnötter och lite flingsalt.

Recept: Eva Nordlinder

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen