Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 oktober 2018

Ugnsbakade fikon med chevré, honung och valnötter

Färska ugnsbakade fikon med chevré, flytande honung och hackade valnötter. Kan det bli godare!

 Enkelt att göra, smakar himmelskt.
Enkelt att göra, smakar himmelskt. FOTO: Thomas Hjertén

Förbered för årets mysigaste glöggbjudning med små underbara godsaker du lätt fixar själv.

Ställ gärna fikonen i små formar, eller i en muffinsplåt, så håller de formen.

Läs också: Portvinskokta fikon – gott till ost!

Ugnsbakade fikon med chevré, honung och valnötter

Skriv ut

Ingredienser: (4 port)

  • 4 färska fikon
  • 50 g chevré
  • olivolja
  • 3 msk flytande honung
  • ½ dl valnötter, hackade
  • flingsalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort en bit av bottnen på fikonen så att de kan stå stadigt. Klyfta dem uppifrån utan att skära helt igenom.
  2. Tryck ner en bit, 1 msk, chevré i varje fikon. Pensla dem med lite olja. Ställ gärna fikonen i små formar, eller i en muffinsplåt, så håller de formen.
  3. Gratinera fikonen mitt i ugnen i 10 minuter. Ta ut dem ur ugnen och ringla lite honung över. Strö över valnötter och lite flingsalt.

Recept: Eva Nordlinder

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen