Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 november 2020

Ugnsbakade plommon – höstens godaste, enklaste recept!

Detta kan vara höstens godaste och dessutom mest lättfixade dessert: Ugnsbakade plommon – i tre enkla steg!

 Ugnsbakade plommon, en enkel dessert med smak av mörkt socker och portvin.
Ugnsbakade plommon, en enkel dessert med smak av mörkt socker och portvin.

Har du plommon i trädgården eller i frysen? Då gör du denna dunderdessert i ett nafs. Ljuvligt höstgott!

Läs också: Marängtårta i långpanna

Ugnsbakade plommon

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 500 g plommon, cirka 12 stycken
  • ¾ dl port- eller madeiravin
  • 2 msk vatten
  • 2 msk råsocker
  • 1 vaniljstång eller 2 krm äkta vanilj
  • Tillbehör
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Halvera plommonen och ta bort kärnan. Lägg i ugnsfast form.
  2. Häll på vin och vatten. Strö över socker. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frö och stång i formen.
  3. Baka i ugnen cirka 20 minuter. Plommonen ska safta sig utan att falla sönder helt. Låt svalna något och servera med glass.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen