Recept 3 november 2020
Ugnsbakade plommon – höstens godaste, enklaste recept!
Detta kan vara höstens godaste och dessutom mest lättfixade dessert: Ugnsbakade plommon – i tre enkla steg!
Har du plommon i trädgården eller i frysen? Då gör du denna dunderdessert i ett nafs. Ljuvligt höstgott!
Läs också: Marängtårta i långpanna
Ugnsbakade plommon
Skriv ut
Ingredienser
- 4 personer
- 500 g plommon, cirka 12 stycken
- ¾ dl port- eller madeiravin
- 2 msk vatten
- 2 msk råsocker
- 1 vaniljstång eller 2 krm äkta vanilj
- Tillbehör
- vaniljglass
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. Halvera plommonen och ta bort kärnan. Lägg i ugnsfast form.
- Häll på vin och vatten. Strö över socker. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frö och stång i formen.
- Baka i ugnen cirka 20 minuter. Plommonen ska safta sig utan att falla sönder helt. Låt svalna något och servera med glass.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.