Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 november

Ugnsbakade plommon – höstens godaste, enklaste recept!

Detta kan vara höstens godaste och dessutom mest lättfixade dessert: Ugnsbakade plommon – i tre enkla steg!

 Ugnsbakade plommon, en enkel dessert med smak av mörkt socker och portvin.
Ugnsbakade plommon, en enkel dessert med smak av mörkt socker och portvin.

Har du plommon i trädgården eller i frysen? Då gör du denna dunderdessert i ett nafs. Ljuvligt höstgott!

Läs också: Marängtårta i långpanna

Ugnsbakade plommon

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 500 g plommon, cirka 12 stycken
  • ¾ dl port- eller madeiravin
  • 2 msk vatten
  • 2 msk råsocker
  • 1 vaniljstång eller 2 krm äkta vanilj
  • Tillbehör
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Halvera plommonen och ta bort kärnan. Lägg i ugnsfast form.
  2. Häll på vin och vatten. Strö över socker. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg frö och stång i formen.
  3. Baka i ugnen cirka 20 minuter. Plommonen ska safta sig utan att falla sönder helt. Låt svalna något och servera med glass.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen