Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 mars 2021

Ugnsstekta lammracks

Kalla rosastekta lammracks med sås och varm ugnspotatis blir lätt en påskfavorit. Supergoda och enkelt att förbereda!

 Ugnsstekta lammracks med äpple– och spenatceasar – en given favorit på påskmenyn.
Ugnsstekta lammracks med äpple– och spenatceasar – en given favorit på påskmenyn. FOTO: Ove Lindfors

Denna läckra lammrätt passar utmärkt på påskbuffén. Receptet är tänkt till 8 bufféportioner.

Läs också: Godaste lammfärsbiffarna

Ugnsstekta lammracks med äpple– och spenatceasar

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner)

  • Lammracks
  • 1 ½– 2 kg lammracks
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk stötta fänkålsfrön
  • rivet skal av 1 citron
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • citronskivor & bindgarn till stekning
  • Dressing (ca 8 dl)
  • 2 ägg
  • 3 ansjovisfiléer
  • 5 dl löst packad babyspenat
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • pressad saft av 1/2 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk worcesterhiresås
  • 2 ½–3 dl rapsolja
  • salt
  • nymald peppar
  • 2–3 dl grovriven västerbottensost
  • 2–3 dl tändstickstunna äppelstrimlor

Gör så här

  1. Lammet: Blanda vitlök, dill, fänkålsfrö och citronskal. Stick små hål runtom i köttet med en spetsig kniv. Tryck in fyllningen i hålen, t ex med lillfingret.
  2. Bryn köttet i smör. Krydda med salt och peppar. Stek även citronskivorna som ska lägga på lammet hastigt.
  3. Lägg citronskivorna på lammracksen och bind om med bindgarn.
  4. Stick in en termometer i den tjockaste delen av köttet, den ska inte nudda benen. Hit går bra att förbereda.
  5. Sätt ugnen på 150 grader. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 58 grader, för rosa kött.
  6. Låt köttet vila under aluminiumfolie 5–10 minuter. Skär upp mellan benen vid servering.
  7. Dressingen: Lägg ägg, ansjovis, spenat, vitlök, citronsaft, senap och worcesterhiresås i en hög, smal skål. Mixa ihop med mixerstav.
  8. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner osten.
  9. Förvara såsen i kylen, och blanda i äppelstrimlorna strax före servering.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen