Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 mars

Ugnsstekta lammracks

Kalla rosastekta lammracks med sås och varm ugnspotatis blir lätt en påskfavorit. Supergoda och enkelt att förbereda!

 Ugnsstekta lammracks med äpple– och spenatceasar – en given favorit på påskmenyn.
Ugnsstekta lammracks med äpple– och spenatceasar – en given favorit på påskmenyn. FOTO: Ove Lindfors

Denna läckra lammrätt passar utmärkt på påskbuffén. Receptet är tänkt till 8 bufféportioner.

Läs också: Godaste lammfärsbiffarna

Ugnsstekta lammracks med äpple– och spenatceasar

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner)

  • Lammracks
  • 1 ½– 2 kg lammracks
  • 5 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk stötta fänkålsfrön
  • rivet skal av 1 citron
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • citronskivor & bindgarn till stekning
  • Dressing (ca 8 dl)
  • 2 ägg
  • 3 ansjovisfiléer
  • 5 dl löst packad babyspenat
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • pressad saft av 1/2 citron
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk worcesterhiresås
  • 2 ½–3 dl rapsolja
  • salt
  • nymald peppar
  • 2–3 dl grovriven västerbottensost
  • 2–3 dl tändstickstunna äppelstrimlor

Gör så här

  1. Lammet: Blanda vitlök, dill, fänkålsfrö och citronskal. Stick små hål runtom i köttet med en spetsig kniv. Tryck in fyllningen i hålen, t ex med lillfingret.
  2. Bryn köttet i smör. Krydda med salt och peppar. Stek även citronskivorna som ska lägga på lammet hastigt.
  3. Lägg citronskivorna på lammracksen och bind om med bindgarn.
  4. Stick in en termometer i den tjockaste delen av köttet, den ska inte nudda benen. Hit går bra att förbereda.
  5. Sätt ugnen på 150 grader. Stek i mitten av ugnen tills termometern visar 58 grader, för rosa kött.
  6. Låt köttet vila under aluminiumfolie 5–10 minuter. Skär upp mellan benen vid servering.
  7. Dressingen: Lägg ägg, ansjovis, spenat, vitlök, citronsaft, senap och worcesterhiresås i en hög, smal skål. Mixa ihop med mixerstav.
  8. Tillsätt oljan i en fin stråle under mixning. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner osten.
  9. Förvara såsen i kylen, och blanda i äppelstrimlorna strax före servering.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen