Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 14 juni 2016

Underbar glutenfri kaka med lakrits!

Du behöver inte ens en ugn för att göra den goda och nyttiga glutenfria kakan. Men börja i tid: Kakan ska stå 3 timmar i kylen.

FOTO: Klas Sjöberg

Så gör du glutenfri kaka utan ugn

4 portioner

Till botten:
2 dl russin
5 dadlar, urkärnade
1 msk ekologisk kallpressad kokosolja
1 nypa ekologiskt vaniljpulver
4 dl solrosfrön

Till fyllning:
5 dl cashewnötter
4 dl lingon, tinade
1 tvättad citron, både rasp och saft
2 msk honung
3 msk ekologisk kallpressad kokosolja

Till topping:
2 dl lingon
2 dl flagad kokos
2 msk lakritspulver

Gör så här:

1. Blötlägg russin i rumstempererat vatten i ca 15 minuter, häll sedan av vattnet till en annan bunke.
2. Kör russin, dadlar, kokosolja och vaniljpulver i matberedaren till en smet. Häll i solrosfröna och kör tills du har en ganska fuktig grovkornig deg. Späd eventuellt med lite av blötläggningsvattnet om det känns torrt.
3. Tryck ut degen jämnt och gör en hög kant i springformen. Ställ den kallt medan du gör fyllningen.
4. Fyllning: Kör cashewnötterna i matberedaren tills de blir ett mjöl. Lägg i lingon och kör till en jämn smet. Lägg i citronrasp, citron­juice, honung och sist kokosoljan och kör i ytterligare någon minut.
5. Häll fyllningen i springformen och låt stå i kylen i minst tre timmar före servering.
6. Toppa med flagad kokos, lingon och lakritspulver.

Recept: Malin Söderström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen