Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 september 2017

Underbara Claras miljösmarta kanellingonbullar

Ett fantastiskt recept med lingon, som ger kanelbullarna en lätt syrlig smak och gör dem lite extra saftiga och goda. Underbara Clara har bakat med Kungsörnens Vänligare Vete, ett mjöl som har 20 procent mindre klimatpåverkan än vanligt mjöl.

 Kanellingonbullarna kan även bakas som snurror i formar eller som längd.
Kanellingonbullarna kan även bakas som snurror i formar eller som längd. FOTO: Kungsörnen

Läs också: Saftigaste kanelbullarna – här är receptet

Kanellingonbullar

Skriv ut

Ingredienser: (40 stycken)

  • 3 dl mjölk
  • 50 gram jäst
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • 100 gram rumstempererat smör, i bitar
  • 10–12 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 100 gram smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kanel
  • 2 dl lingonsylt (gärna hemmagjord på svenska lingon)
  • Topping:
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 msk vatten

Gör så här:

  1. Värm mjölken fingervarm (37 grader) i en kastrull.
  2. Smula jästen i en bunke och slå över mjölken. Rör tills alla klumpar försvinner.
  3. Blanda ner socker, ägg och smör.
  4. Mät upp mjölet och blanda ner i degen. Spara lite till utbakningen. Arbeta degen i maskin i 5 minuter eller i 10–15 minuter för hand tills degen känns smidig.
  5. Låt jäsa övertäckt med en bakduk i cirka 40 minuter eller tills den blivit dubbelt så stor.
  6. Knåda degen lätt på ett mjölat bakbord och dela i fyra bitar. Kavla ut till rektanglar.
  7. Rör ihop smör, socker och kanel. Bred ut över rektanglarna. Avsluta med att bre över ett lager lingonsylt.
  8. Vik degen dubbel och skär den i remsor. Tvinna remsorna och gör en knut på dem.
  9. Låt bullarna jäsa under bakduk i 40 minuter.
  10. Grädda dem i mitten av ugnen i 225 grader i 7–10 minuter.
  11. Ta ut och låt svalna på ett galler.
  12. Precis innan servering: Blanda sirap och vatten i en kopp, pensla bullarna och doppa dem sedan i strösocker.

Recept: Underbara Clara

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen