Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 juni 2017

Underbara Claras puffade marängtårta – alla älskar den!

Marängtårta på Underbara Claras vis är fluffig, seg och härlig. Så här gör du hennes kalasgoda fikafavorit.

 Rispuffarna i marängen gör den seg, härlig och alldeles underbar som tårtbotten.
Rispuffarna i marängen gör den seg, härlig och alldeles underbar som tårtbotten.

Receptet kommer från boken Glad sommar av Clara Lidström och Annakarin Nyberg

Puffad marängtårta

Skriv ut

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 10 bitar
  • 4 äggvitor

  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 dl puffat ris
  • Fyllning
  • 4 äggulor

  • 1 dl strösocker

  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl

  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g smör
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde

  • 1 liter blandade färska bär (välj de du gillar mest)
  • citronmelissblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna styva med elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och vispa under tiden. Vänd försiktigt ner det puffade riset i smeten. Nu får du inte röra så kraftigt, det finns det att din maräng pyser ihop annars.
  3. Bred ut smeten i långpannan till två runda marängbottnar. Grädda längst ner i ugnen i 45–60 minuter.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen utom smöret i en kastrull. Värm försiktigt blandningen under ständig omrörning. Så snart den börjar tjockna lyfter du av kastrullen från spisplattan. Tillsätt smöret klickvis och rör tills krämen har svalnat. Låt den kallna helt i kylen.
  5. Vispa grädden. Bred ut krämen på den ena marängbotten. Lägg på den andra botten. Bred grädden ovanpå och garnera med bären. Om du vill kan du lägga några blad citronmeliss på tårtan. Det brukar bli både gott och vackert!

Clara Lidström och Annakarin Nyberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen