Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari

Ungersk gulaschsoppa med köttfärs

Vintern kräver värmande och mustig mat. En ungersk gulaschsoppa med köttfärs och potatis är just det.

 En ungersk gulaschsoppa sitter fint så här års.
En ungersk gulaschsoppa sitter fint så här års. FOTO: Istock

Det finns få saker som går upp mot en värmande soppa. Ungersk gulasch är lika enkel som supergod att sno ihop.

Köttfärs, potatis och kummin ger den karaktäristiska och äkta smaken. Servera gärna med ett nybakat bröd.

Läs också: Hembakad focaccia i långpanna

Gulaschsoppa

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 500 g nötfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl köttbuljong
  • 4 potatisar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk kummin
  • 1 msk chiliflakes
  • salt och peppar
  • Servering:
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk hackad persilja

Gör så här:

  1. Fräs köttfärsen i olja i en stor gryta.
  2. Tillsätt hackad lök och strimlad paprika, skalad och tärnad rå potatis samt morotsslantar.
  3. När köttet fått yta och grönsakerna har blivit mjuka, häll på buljong och krossade tomater.
  4. Krydda med salt, peppar, kummin och chiliflakes.
  5. Låt småputtra under lock i 20 minuter.
  6. Servera i djup tallrik med en klick crème fraiche och hackad persilja. Doppa gärna ett nybakat bröd i soppan.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen