Recept 9 januari
Ungersk gulaschsoppa med köttfärs
Vintern kräver värmande och mustig mat. En ungersk gulaschsoppa med köttfärs och potatis är just det.
Det finns få saker som går upp mot en värmande soppa. Ungersk gulasch är lika enkel som supergod att sno ihop.
Köttfärs, potatis och kummin ger den karaktäristiska och äkta smaken. Servera gärna med ett nybakat bröd.
Läs också: Hembakad focaccia i långpanna
Gulaschsoppa
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 500 g nötfärs
- 500 g krossade tomater
- 5 dl köttbuljong
- 4 potatisar
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 morot
- 2 msk rapsolja
- 1 msk kummin
- 1 msk chiliflakes
- salt och peppar
- Servering:
- 2 dl crème fraiche
- 4 msk hackad persilja
Gör så här:
- Fräs köttfärsen i olja i en stor gryta.
- Tillsätt hackad lök och strimlad paprika, skalad och tärnad rå potatis samt morotsslantar.
- När köttet fått yta och grönsakerna har blivit mjuka, häll på buljong och krossade tomater.
- Krydda med salt, peppar, kummin och chiliflakes.
- Låt småputtra under lock i 20 minuter.
- Servera i djup tallrik med en klick crème fraiche och hackad persilja. Doppa gärna ett nybakat bröd i soppan.