Recept 8 oktober 2018
Urgoda kardemummaskorpor
Smågott med knapriga skorpor av mandel och kardemumma.
Goda småskorpor att doppa i te eller kaffe till fikat. Baka och förvara sedan i burk med tätt slutande lock så är det bara att plocka fram när suget kommer.
Läs också: Älskade fikastund! 5 underbara recept på supermumsiga kakor
Kardemummaskorpor
Skriv ut
Ingredienser: (30 stycken)
- 125 g fint hackad mandel
- 50 g smör
- 2 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 2 tsk mald kardemumma
- 1 ½ tsk bakpulver
- 1 kryddmått salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg, gärna i matberedare med metallkniv.
- Dela degen i 3 delar som du rullar i längder och plattar ut så att de blir 4 cm breda.
- Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader varm ugn i cirka 15 minuter.
- Ta ut längderna ur ugnen och skär dem i bitar om 2 cm.
- Stäng av ugnen och sätt tillbaka skorporna, så att de torkar av eftervärmen. Tar cirka 1 timme.