Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 oktober 2018

Urgoda kardemummaskorpor

Smågott med knapriga skorpor av mandel och kardemumma.

 Det slår sällan fel att plocka fram en skorpa till kaffet.
Det slår sällan fel att plocka fram en skorpa till kaffet. FOTO: Thomas Carlgren

Goda småskorpor att doppa i te eller kaffe till fikat. Baka och förvara sedan i burk med tätt slutande lock så är det bara att plocka fram när suget kommer.

Läs också: Älskade fikastund! 5 underbara recept på supermumsiga kakor

Kardemummaskorpor

Skriv ut

Ingredienser: (30 stycken)

  • 125 g fint hackad mandel
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 kryddmått salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda alla ingredienser och arbeta ihop till en deg, gärna i matberedare med metallkniv.
  3. Dela degen i 3 delar som du rullar i längder och plattar ut så att de blir 4 cm breda.
  4. Lägg dem på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 grader varm ugn i cirka 15 minuter.
  5. Ta ut längderna ur ugnen och skär dem i bitar om 2 cm.
  6. Stäng av ugnen och sätt tillbaka skorporna, så att de torkar av eftervärmen. Tar cirka 1 timme.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen