Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 mars 2019

Våfflor med ägg

Ägg i smeten gör våfflorna lite mjukare och matigare. Perfekt för dig som vill äta våfflor till middag.

 En lite matigare våffelsmet med ägg i.
En lite matigare våffelsmet med ägg i. FOTO: Istock

Ibland är vi sugna på någonting riktigt gott, våfflor till exempel! Med två ägg i smeten blir denna variant lite mer mättande.

Ät våfflorna med bär och vispad grädde, eller en klick gräddfil och skalade räkor.

Läs också: Spenatvåfflor på fullkornsmjöl

Våfflor med ägg

Skriv ut

Ingredienser: (10 st)

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna.
  2. Rör samman vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt drygt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  3. Vispa i äggen, resten av mjölken samt smöret.
  4. Hetta upp våffeljärnet och smörj det. Häll i 3/4-1 dl smet och grädda tills våfflan fått fin färg.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen