Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 december 2020

Vaniljkola med saltrostade mandlar

Vilken smaksensation. Julens godaste kolor smakar vanilj och salt. Vaniljkola med saltrostade mandlar – går inte att misslyckas!

 Vaniljkola med saltrostade mandlar, jösses Amalia, vad gott!
Vaniljkola med saltrostade mandlar, jösses Amalia, vad gott! FOTO: Dansukker

De tar en timme att göra, men risken är att de tar slut i ett nafs. Kanske lika bra att göra dubbel sats …

Läs också: Lands receptskatt – bästa julmaten

Vaniljkola med saltrostade mandlar

Skriv ut

Ingredienser

  • 20 kolor
  • 1 1/4 dl ljus sirap
  • 2 dl rörsocker, strö
  • 2 dl vispgrädde
  • 80 g smör
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl saltrostade mandlar
  • maizena till plåten
  • 5. Skär i bitar och slå in i papper.

Gör så här

  1. Förbered en ugnsform, cirka 20 x 30 cm, med ett bakplåtspapper som är siktat med maizena.
  2. Koka upp alla ingredienser till 125 grader. Ställ kastrullen åt sidan och häll i mandlarna.
  3. Häll smeten i formen och låt stelna över natten.
  4. Stjälp kolan ur formen.

Recept: Dansukker

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen