Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Varm choklad från Österlenchoklad

Varm choklad på mörk choklad och kakaopulver för stora och små. Häll gärna i en skvätt rom till de vuxna som vill ha lite sting.

 Om du vill, använd en kökstermometer för bästa resultat.
Om du vill, använd en kökstermometer för bästa resultat. FOTO: Martin Lindeborg

En gammal skola på Österlen blev grunden. Bra smaklökar, mycket kärlek och crowdfunding ledde vidare. Sedan tog Ulrika Bergenkrans och hennes man Fredrik Alverén det stora steget från chokladnördar till chokladfabrikörer.

Här är deras fabrik och café Österlenchoklads recept på den älskade drycken varm choklad.

Läs också: Varm choklad med vispgrädde – en själsvärmare på frusna dagar

Varm choklad från Österlenchoklad

Skriv ut

Ingredienser: (2 koppar)

  • 3 msk kakaopulver
  • 3 msk mörk choklad (minst 70 procent)
  • 1 msk socker
  • En nypa salt
  • 6 dl mjölk (kan bytas mot mandelmjölk)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • För den noggranna: en kökstermometer
  • För de vuxna: en skvätt mörk rom och du har den perfekta kvällsdrycken.

Gör så här:

  1. Finriv den mörka chokladen så att du har cirka 3 msk.
  2. Blanda med kakaopulver, salt, och vaniljpulver
  3. Vispa ut blandningen i en kastrull med en skvätt av mjölken så du får en flytande kräm.
  4. Häll på resten av mjölken och värm på medelhög värme.
  5. Viktigt att inte mjölken börjar koka. Därför brukar vi mäta temperaturen. 70 grader är en perfekt varm choklad-temperatur.
  6. Toppa gärna med en klick grädde eller en skvätt rom för de vuxna i sällskapet.

Recept: Österlenchoklad

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen