Recept 16 oktober 2018
Varm choklad från Österlenchoklad
Varm choklad på mörk choklad och kakaopulver för stora och små. Häll gärna i en skvätt rom till de vuxna som vill ha lite sting.
En gammal skola på Österlen blev grunden. Bra smaklökar, mycket kärlek och crowdfunding ledde vidare. Sedan tog Ulrika Bergenkrans och hennes man Fredrik Alverén det stora steget från chokladnördar till chokladfabrikörer.
Här är deras fabrik och café Österlenchoklads recept på den älskade drycken varm choklad.
Läs också: Varm choklad med vispgrädde – en själsvärmare på frusna dagar
Varm choklad från Österlenchoklad
Skriv ut
Ingredienser: (2 koppar)
- 3 msk kakaopulver
- 3 msk mörk choklad (minst 70 procent)
- 1 msk socker
- En nypa salt
- 6 dl mjölk (kan bytas mot mandelmjölk)
- 1/2 tsk vaniljpulver
- För den noggranna: en kökstermometer
- För de vuxna: en skvätt mörk rom och du har den perfekta kvällsdrycken.
Gör så här:
- Finriv den mörka chokladen så att du har cirka 3 msk.
- Blanda med kakaopulver, salt, och vaniljpulver
- Vispa ut blandningen i en kastrull med en skvätt av mjölken så du får en flytande kräm.
- Häll på resten av mjölken och värm på medelhög värme.
- Viktigt att inte mjölken börjar koka. Därför brukar vi mäta temperaturen. 70 grader är en perfekt varm choklad-temperatur.
- Toppa gärna med en klick grädde eller en skvätt rom för de vuxna i sällskapet.