Recept 3 april 2020
Varm smörgåstårta
Men hur gott ser inte detta ut? Denna varma, matiga smörgåstårta bara måste testas. Så genialiskt!
Varm smörgåstårta är en ny, trendig variant av den matiga favorittårtan. Med skinka, purjolöksröra och god ost som smälter över Pågens klassiska Hönökakor får du snabbt och enkelt en kalasgod smörgåstårta som förgyller både vardag och fest.
Läs också: Så gör du klassisk pitepalt
Varm smörgåstårta med skinka och smält ost
Skriv ut
Ingredienser:
- 10 skivor Pågen Hönökaka
- 1 paket cream cheese
- 1 purjolök
- 1 burk champinjoner
- 3 dl crème fraiche
- 200 g skinka
- 400 g riven ost
- 4 tomater
- Örtkryddor
- ett knippe färsk basilika
- svartpeppar
- en klick smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skölj, ansa och strimla purjolöken fint.
- Fräs purjolöken i smör. Sänk värmen när purjolöken börjar mjukna.
- Tillsätt crème fraiche, peppar, kryddor och lite riven ost.
- Bred cream cheese på Hönökakorna och fördela purjolöksröran på skivorna.
- Strimla skinkan och lägg ovanpå röran.
- Lägg skivorna på varandra och toppa översta lagret med riven ost och skivade tomater.
- Ställ mitt i ugnen cirka 15 minuter eller tills osten smält och fått en fin gyllenbrun färg.
- Strö över färsk basilika.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.