Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 april

Varm smörgåstårta

Men hur gott ser inte detta ut? Denna varma, matiga smörgåstårta bara måste testas. Så genialiskt!

 Varm smörgåstårta med skinka och smält ost. Godare än så här kan knappast en smörgåstårta bli.
Varm smörgåstårta med skinka och smält ost. Godare än så här kan knappast en smörgåstårta bli. FOTO: Pågens

Varm smörgåstårta är en ny, trendig variant av den matiga favorittårtan. Med skinka, purjolöksröra och god ost som smälter över Pågens klassiska Hönökakor får du snabbt och enkelt en kalasgod smörgåstårta som förgyller både vardag och fest.

Läs också: Så gör du klassisk pitepalt

Varm smörgåstårta med skinka och smält ost

Skriv ut

Ingredienser:

  • 10 skivor Pågen Hönökaka
  • 1 paket cream cheese
  • 1 purjolök
  • 1 burk champinjoner
  • 3 dl crème fraiche
  • 200 g skinka
  • 400 g riven ost
  • 4 tomater
  • Örtkryddor
  • ett knippe färsk basilika
  • svartpeppar
  • en klick smör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, ansa och strimla purjolöken fint.
  3. Fräs purjolöken i smör. Sänk värmen när purjolöken börjar mjukna.
  4. Tillsätt crème fraiche, peppar, kryddor och lite riven ost.
  5. Bred cream cheese på Hönökakorna och fördela purjolöksröran på skivorna.
  6. Strimla skinkan och lägg ovanpå röran.
  7. Lägg skivorna på varandra och toppa översta lagret med riven ost och skivade tomater.
  8. Ställ mitt i ugnen cirka 15 minuter eller tills osten smält och fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Strö över färsk basilika.

Recept: Pågen

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen