Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 oktober 2018

Varmrökt lax i orientalisk lyxwrap

Varmrökt lax i wrap får en fräsch inramning av andra ingredienser som mango, avokado och gurka.

 Varmrökt lax i orientalisk wrap.
Varmrökt lax i orientalisk wrap. FOTO: Katrina Ekeström

Här kan vi snacka laxlyx! I det orientaliska tunnbrödet liba lindas varmrökt lax och massvis med andra godsaker. Till det serveras en sås på yoghurt, majonnäs och sambal oelek.

Majonnäs passar även fint att smaksätta för att ge en mackmåltiden extra karaktär. Lite grov senap, citron, dill eller vitlök är några förslag.

Läs också: 10 löksorter som lyfter din matlagning – så använder du dem!

Varmrökt lax i lyxwrap

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 små libabröd
  • 300 g varmrökt lax
  • 1 mango
  • 2 avokado
  • ½ gurka
  • dill
  • gräslök
  • sallatsblad
  • Sås
  • 4 msk tjock yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • Tillbehör
  • lime

Gör så här:

  1. Dela laxen i mindre bitar. Tärna mangon smått. Halvera avokadon. Ta bort kärnan. Gröp ur och skiva.
  2. Dela gurkan på längden och skär i sneda skivor. Skär dill och gräslök riktigt fint.
  3. Blanda eventuellt yoghurt med majonnäs. Smaksätt med chilipastan sambal oelek och smaka av med lite salt.
  4. Lägg en sträng av ingredienserna mitt på brödet. Pressa över lite lime. Lämna en bit av brödet fritt så att det kan vikas in som botten när wrapen rullas ihop.

Recept: Katrina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen