Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 oktober

Varmrökt laxlåda med potatis och purjolök

Praktisk allt–i–ett–låda med både potatis, lax och grönsaker.

 En smidig middag med allt samlat i en och samma form.
En smidig middag med allt samlat i en och samma form. FOTO: Ove Lindfors

Detta är smartmaten som går att förbereda. Njut av den hemma eller ta med till knytkalaset – bara att sätta in i ugnen!

Till sommaren passar det utmärkt att använda färskpotatis i lådan.

Läs också: Ostbakad lax med potatissallad Jansson – och ett glas öl

Varmrökt laxlåda med potatis och purjolök

Ingredienser: (4 portioner)

  • 600 g potatis av fast sort
  • 4 dl strimlad purjolök
  • 250 g coctailtomater
  • 300 g varmrökt laxfilé
  • 1 ½ dl hackad dill
  • smör till formen
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g kesella
  • salt
  • nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Koka potatisen. Låt kallna. Skala och skär den i knubbiga bitar.
  2. Dela tomaterna. Dela laxen i bitar.
  3. Varva potatis, purjolök, tomater och lax i en smord ugnsfast form. Strö över hackad dill.
  4. Vispa ihop ägg, pepparrot, grädde, kesella, salt och peppar. Häll äggstanningen i formen.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader tills äggstanningen stelnat och fått lite färg, 25–30 minuter.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen