Varmrökt laxrilette
Röra ihop en somrig rilette. Perfekt på midsommarens sillbord, god som fyllning i sommarens picknick–mackor eller som tilltugg med bitar av knäckebröd.
Med varmrökt lax kan man enkelt röra ihop en somrig rilette, tipsar Lands Caroline Hofberg. Perfekt också att bjuda på midsommarens sillbord, eller som god fyllning i sommarens picknick–mackor eller som tilltugg med bitar av knäckebröd. Rädisor, hjärtsallad eller kokta ägghalvor passar också bra till.
Du kan också trolla fram goda små aptitretare genom att toppa kokta halvor av färskpotatis med rilette och toppa med gräslök och kapris eller en cornichon som delats på längden. En användbar röra med andra ord.
Läs också: Ansjovisröra med forellrom
Varmrökt laxrilette – lättfixad sommarröra
Ingredienser (4 dl)
- 50 g rumsvarmt smör
- 300 g varmrökt laxkött
- ½ citron, rivet skal och saft av
- 1 dl crème fraiche
- 3 msk hackad gräslök
- 2 msk hackad dill
- 1 ½ msk urkramad, hackad kapris
- 3 msk fintärnade cornichoner
- salt
- nymald vitpeppar
Gör så här
- Mjukrör smöret. Mosa laxköttet med en gaffel. Rör i lax, citron och crème fraiche i smöret. Rör om så att allt blandas och blir lite trådigt.
- Blanda i örter, kapris och cornichoner. Smaka av med salt och peppar.
- Förvara i kylen, men ta fram en stund före servering.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.