Recept 30 juni 2020
Västerbottenschips med löjrom och gräddfil
Detta kan vara det godaste tilltugget någonsin. Och enklaste! Njut av Västerbottenschips med löjrom och gräddfil.
Det här receptet är framtaget av stjärnkocken Niklas Ekstedt. Enkelt, gott och festligt!
- Läs också: Så gör du äkta pitepalt
Västerbottenschips med löjrom och gräddfil
Skriv ut
Ingredienser
- 100 g Västerbottensost
- 2 tsk matolja
- 100 g löjrom alternativt laxrom, sikrom eller forellrom
- 100 g gräddfil
- ½ rödlök, hackad
- 1 dillkvist
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Riv Västerbottensost. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och smörj in med matolja. Fördela osten i fyra lika stora högar på bakplåtspapper så att de är cirka 5 cm i diameter. Lämna 6-8 cm mellan chipsen. 3. Baka i ugn i 5 minuter eller tills de är gyllenbruna
- Ta ut och låt svalna. Toppa chipsen med gräddfil, hackad rödlök, löjrom och dill.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.