Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 juni

Västerbottenschips med löjrom och gräddfil

Detta kan vara det godaste tilltugget någonsin. Och enklaste! Njut av Västerbottenschips med löjrom och gräddfil.

 Västerbottenschips med löjrom och gräddfil, ja, det är precis så gott som det ser ut.
Västerbottenschips med löjrom och gräddfil, ja, det är precis så gott som det ser ut. FOTO: Västerbottensost

Det här receptet är framtaget av stjärnkocken Niklas Ekstedt. Enkelt, gott och festligt!

Västerbottenschips med löjrom och gräddfil

Skriv ut

Ingredienser

  • 100 g Västerbottensost
  • 2 tsk matolja
  • 100 g löjrom alternativt laxrom, sikrom eller forellrom
  • 100 g gräddfil
  • ½ rödlök, hackad
  • 1 dillkvist

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv Västerbottensost. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och smörj in med matolja. Fördela osten i fyra lika stora högar på bakplåtspapper så att de är cirka 5 cm i diameter. Lämna 6-8 cm mellan chipsen. 3. Baka i ugn i 5 minuter eller tills de är gyllenbruna
  3. Ta ut och låt svalna. Toppa chipsen med gräddfil, hackad rödlök, löjrom och dill.

Recept: Niklas Ekstedt

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen