Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 juni 2020

Västerbottenschips med löjrom och gräddfil

Detta kan vara det godaste tilltugget någonsin. Och enklaste! Njut av Västerbottenschips med löjrom och gräddfil.

 Västerbottenschips med löjrom och gräddfil, ja, det är precis så gott som det ser ut.
Västerbottenschips med löjrom och gräddfil, ja, det är precis så gott som det ser ut. FOTO: Västerbottensost

Det här receptet är framtaget av stjärnkocken Niklas Ekstedt. Enkelt, gott och festligt!

Västerbottenschips med löjrom och gräddfil

Skriv ut

Ingredienser

  • 100 g Västerbottensost
  • 2 tsk matolja
  • 100 g löjrom alternativt laxrom, sikrom eller forellrom
  • 100 g gräddfil
  • ½ rödlök, hackad
  • 1 dillkvist

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv Västerbottensost. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt och smörj in med matolja. Fördela osten i fyra lika stora högar på bakplåtspapper så att de är cirka 5 cm i diameter. Lämna 6-8 cm mellan chipsen. 3. Baka i ugn i 5 minuter eller tills de är gyllenbruna
  3. Ta ut och låt svalna. Toppa chipsen med gräddfil, hackad rödlök, löjrom och dill.

Recept: Niklas Ekstedt

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen