Recept 8 april 2022
Västerbottensknäcke med dill
Fint knäcke med riktigt fin kombination av ostsmak och dill, svenska smaker i varje tugga. Dessutom är det enkelt att baka.
Receptet är skapat av Caroline Hofberg, exklusivt för Land. Klart värt att baka!
Västerbottensknäcke med dill
Skriv ut
Ingredienser (24 stycken):
- 25 g jäst
- 2 dl vatten
- 3 msk rapsolja
- ½ tsk salt
- 1 msk honung
- 1 dl dinkel– eller vetekli
- 5 tsk torkade dillfrön (inte torkad dill)
- 3 dl finriven Västerbottensost
- 5 dl siktat dinkelmjöl
- Till utbakning
- dinkel– eller vetekli
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, kli, dillfrö och ost.
- Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta ihop till en smidig deg. Degen behöver inte jäsa.
- Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 24 bitar och rulla till bollar.
- Strö kli på bakbordet och vänd bollarna däri. Kavla ut till tunna kakor som mäter cirka 15 centimeter. Avsluta med kruskakavel eller nagga kakorna med en brödnagg. Lägg på bakpappersklädda plåtar.
- Grädda brödkakorna i mitten av ugnen tills de börjar mörkna i kanten, cirka 5 minuter. Låt kallna på galler utan duk.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.