Recept 20 november 2019
Västerbottenssill
Kalles Västerbottenssill är härligt krämig, len och smakrik. Du gör den enkelt med färdiginlagd 5–minuterssill.
En krämig sås med Västerbottensost, kaviar och senap ger en spännande smak till sillen.
Köp färdig 5–minuterssill som är färdiginlagd och klar att vända ner i den ljuvliga såsen.
Läs också: Saftiga revbensspjäll till jul – så gör du
Kalles krämiga Västerbottenssill
Skriv ut
Ingredienser
- 8 bufféportioner
- 2 förpackningar 5–minuterssill à 420 g
- Sås
- 1 1/4 dl majonnäs
- 1 1/4 dl gräddfil
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk kaviar av typen Kalles
- 1 1/2 dl finriven Västerbottensost
- 1 dl hackad gräslök
- 2 msk hackad dill
- 1/2 krm cayennepeppar
- salt
Gör så här
- Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt. Tänk på att både sill, ost och kaviar är salta.
- Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar.
- Vänd ner sillen i såsen. Låt smakerna mogna minst några timmar i kylen före servering.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.