Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 november 2019

Västerbottenssill

Kalles Västerbottenssill är härligt krämig, len och smakrik. Du gör den enkelt med färdiginlagd 5–minuterssill.

 Kalles Västerbottensill blir lätt en favorit på julbordet.
Kalles Västerbottensill blir lätt en favorit på julbordet. FOTO: Ove Lindfors

En krämig sås med Västerbottensost, kaviar och senap ger en spännande smak till sillen.

Köp färdig 5–minuterssill som är färdiginlagd och klar att vända ner i den ljuvliga såsen.

Läs också: Saftiga revbensspjäll till jul – så gör du

Kalles krämiga Västerbottenssill

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 2 förpackningar 5–minuterssill à 420 g
  • Sås
  • 1 1/4 dl majonnäs
  • 1 1/4 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk kaviar av typen Kalles
  • 1 1/2 dl finriven Västerbottensost
  • 1 dl hackad gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • salt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till såsen och smaka av med salt. Tänk på att både sill, ost och kaviar är salta.
  2. Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar.
  3. Vänd ner sillen i såsen. Låt smakerna mogna minst några timmar i kylen före servering.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen