Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 oktober 2018

Västerbottenstartletter med havtorn

Frasiga tartletter som andas höst. Lagrad ost, havtorn, hasselnötter och timjan är smaker som trivs tillsammans.

 Frasigt goda tartletter på Västerbottensost.
Frasigt goda tartletter på Västerbottensost. FOTO: Ove Lindfors

Höstgott med tartletter! Ringla honung över de varma tartletterna och servera nygräddade tillsammans med sallad. Passar bra som förrätt eller som kvällsgott.

Läs också: Vegetarisk tarte flambée – en fransk specialitet

Västerbottenstartletter med havtorn

Skriv ut

Ingredienser: (6 stycken)

  • 1 rulle kyld smördeg, 240 g
  • 1 ägg
  • 4 dl grovriven Västerbottensost
  • 1 dl frysta havtorn
  • 1 1/2 tsk hackad & urkärnad röd chili
  • ca 2 msk repade timjanblad
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 3 msk flytande honung
  • Till servering
  • späd sallad, t ex röd mangold

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär degen i 6 bitar. Vik upp en kant runt om. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  2. Nagga plattorna med en gaffel. Pensla kanterna med lätt uppvispat ägg.
  3. Fördela ost, havtorn, chili, timjan och nötter på degen. Ringla över olja.
  4. Grädda i mitten av ugnen tills tartletterna är frasiga och har fin färg, cirka 20 minuter.
  5. Ta ut och ringla honung över de varma tartletterna. Servera nygräddade tillsammans med sallad.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen