Recept 31 januari 2019
Vegetarisk lasagne med grönsaksröra
Variera din lasagne med en god röra på lök, vitlök och grönsaker.
Bjudfavoriten lasagne passar de allra flesta och är en perfekt rätt att göra vegetarisk. En smakrik grönsaksröra ersätter här köttfärssåsen.
Läs också: 6 vegetariska proteinkällor som stöttar svenska bönder
Krämig vegetarisk lasagne
Skriv ut
Ingredienser (6 personer):
- 16 lasagneplattor
- 100 g smakrik ost, exempelvis Svecia
- 150 g salladsost
- Grönsaksröra
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 aubergine
- 1 squash
- 2 paprikor
- 2 burkar finkrossade tomater
- salt
- svartpeppar
- Bechamelsås
- 50 g smör
- ½ dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
Gör så här:
- Finhacka lök och vitlök. Tärna aubergine, squash och paprikor. Fräs grönsakerna i en gryta. Häll på tomaterna och låt småputtra 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Till bechamelsåsen ska smöret smältas i en kastrull. Vispa i mjölet och fyll på med mjölken i omgångar. Vispa såsen tills den tjocknar på medelhög värme.
- Sätt ugnen på 225 grader. Varva i en ugnsfast form lasagneplattor, grönsaksröra, de båda ostsorterna och bechamelsås. Ställ lasagnen i ugnen i 35-40 minuter. Titta till den ibland så att inte ytan bränns.