Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 31 januari

Vegetarisk lasagne med grönsaksröra

Variera din lasagne med en god röra på lök, vitlök och grönsaker.

 Lasagnen kan med fördel frysas in i matlådor till veckornas luncher.
Lasagnen kan med fördel frysas in i matlådor till veckornas luncher. FOTO: Katarina Ekeström

Bjudfavoriten lasagne passar de allra flesta och är en perfekt rätt att göra vegetarisk. En smakrik grönsaksröra ersätter här köttfärssåsen.

Läs också: 6 vegetariska proteinkällor som stöttar svenska bönder

Krämig vegetarisk lasagne

Skriv ut

Ingredienser (6 personer):

  • 16 lasagneplattor
  • 100 g smakrik ost, exempelvis Svecia
  • 150 g salladsost
  • Grönsaksröra
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 paprikor
  • 2 burkar finkrossade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • Bechamelsås
  • 50 g smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök. Tärna aubergine, squash och paprikor. Fräs grönsakerna i en gryta. Häll på tomaterna och låt småputtra 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Till bechamelsåsen ska smöret smältas i en kastrull. Vispa i mjölet och fyll på med mjölken i omgångar. Vispa såsen tills den tjocknar på medelhög värme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Varva i en ugnsfast form lasagneplattor, grönsaksröra, de båda ostsorterna och bechamelsås. Ställ lasagnen i ugnen i 35-40 minuter. Titta till den ibland så att inte ytan bränns.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen