Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 31 januari 2019

Vegetarisk lasagne med grönsaksröra

Variera din lasagne med en god röra på lök, vitlök och grönsaker.

 Lasagnen kan med fördel frysas in i matlådor till veckornas luncher.
Lasagnen kan med fördel frysas in i matlådor till veckornas luncher. FOTO: Katarina Ekeström

Bjudfavoriten lasagne passar de allra flesta och är en perfekt rätt att göra vegetarisk. En smakrik grönsaksröra ersätter här köttfärssåsen.

Läs också: 6 vegetariska proteinkällor som stöttar svenska bönder

Krämig vegetarisk lasagne

Skriv ut

Ingredienser (6 personer):

  • 16 lasagneplattor
  • 100 g smakrik ost, exempelvis Svecia
  • 150 g salladsost
  • Grönsaksröra
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 paprikor
  • 2 burkar finkrossade tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • Bechamelsås
  • 50 g smör
  • ½ dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk

Gör så här:

  1. Finhacka lök och vitlök. Tärna aubergine, squash och paprikor. Fräs grönsakerna i en gryta. Häll på tomaterna och låt småputtra 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Till bechamelsåsen ska smöret smältas i en kastrull. Vispa i mjölet och fyll på med mjölken i omgångar. Vispa såsen tills den tjocknar på medelhög värme.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Varva i en ugnsfast form lasagneplattor, grönsaksröra, de båda ostsorterna och bechamelsås. Ställ lasagnen i ugnen i 35-40 minuter. Titta till den ibland så att inte ytan bränns.

Recept: Katarina Ekeström

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen