Recept 3 mars 2020
Vegetarisk pasta carbonara
Denna krämiga pasta carbonara med vegetariskt alternativ till bacon är så god att den kan komma att konkurrera ut originalet.
Vegetarisk vardagsmat behöver inte vara svårare än att du byter ut köttet i redan klassiska favoriträtter. Här passar alla vegetariska baconalternativ lika bra.
Läs också: Spaghetti carbonara med sidfläsk
Vegetarisk pasta carbonara
Skriv ut
Ingredienser (2 portioner):
- 300 g vegetariskt alternativ till bacon, t ex Oumph! Salty & Smoky
- smör
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl växtbaserad grädde
- halv tärning grönsaksbuljong
- 1 msk japansk soja
- 40 g riven, växtbaserad ost
- salt
- peppar
- babyspenat
- tomater
- pasta
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Stek ditt baconalternativ knaprigt. Tillsätt finhackad vitlök.
- Tillsätt grädde och smula i buljongtärningen. Koka upp.
- Vänd i pastan och den rivna osten.
- Toppa med soja, hackad spenat och tärnade tomat.