Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 mars

Vegetarisk pasta carbonara

Denna krämiga pasta carbonara med vegetariskt alternativ till bacon är så god att den kan komma att konkurrera ut originalet.

 Carbonara är en supergod pastarätt som enkelt kan göras vegetarisk.
Carbonara är en supergod pastarätt som enkelt kan göras vegetarisk. FOTO: Istock

Vegetarisk vardagsmat behöver inte vara svårare än att du byter ut köttet i redan klassiska favoriträtter. Här passar alla vegetariska baconalternativ lika bra.

Läs också: Spaghetti carbonara med sidfläsk

Vegetarisk pasta carbonara

Skriv ut

Ingredienser (2 portioner):

  • 300 g vegetariskt alternativ till bacon, t ex Oumph! Salty & Smoky
  • smör
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl växtbaserad grädde
  • halv tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk japansk soja
  • 40 g riven, växtbaserad ost
  • salt
  • peppar
  • babyspenat
  • tomater
  • pasta

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek ditt baconalternativ knaprigt. Tillsätt finhackad vitlök.
  3. Tillsätt grädde och smula i buljongtärningen. Koka upp.
  4. Vänd i pastan och den rivna osten.
  5. Toppa med soja, hackad spenat och tärnade tomat.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen