Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 mars

Vegetarisk pizza

Supergod vegopizza med hemgjord botten och tomatsås att servera till helgen.

 Pizzadegen mognar och blir bara bättre om den får kalljäsa ett par dagar i kyl.
Pizzadegen mognar och blir bara bättre om den får kalljäsa ett par dagar i kyl. FOTO: Katarina Ekeström

Här är perfekta pizzor med olika fräscha tillbehör att välja bland.

Pizzadegen är ett projekt på flera dagar, men arbetsinsatsen är liten och resultatet blir fantastiskt. Den kan dessutom vänta ytterligare ett dygn på att bakas ut om det passar bättre.

Läs också: Hemmagjord snabb pizzadeg

Vegetarisk pizza

Skriv ut

Ingredienser (6 st):

  • Deg
  • 15 g jäst
  • 4 dl vatten (400 g)
  • 600 g vetemjöl special
  • 15 g salt
  • Fyllning
  • 1 burk tomater
  • ½ tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 - 3 mozzarellaostar
  • Topping
  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 2 paprikor
  • 2 röda lökar
  • småtomater
  • champinjoner
  • vitlök
  • persilja
  • salt

Gör så här:

  1. Deg: Degen behöver minst två dygn för att bli riktigt bra. Blanda jäst och vatten. Rör i mjöl och salt. Ställ att jäsa i rumstemperatur 8 timmar.
  2. Häll upp degen och dela i sex bitar. Forma degbollar genom att dra ut och vika in kanterna under degen. Jäs i kyl upp till två dygn.
  3. När pizzorna ska bakas ut sätts ugnen på högsta värme. Lägg upp degbitarna på mjölat bord och tryck med fingrarna från mitten ut en tunn pizzabotten med kanter.
  4. Tomatsås: Mixa tomater, salt, olja och vitlök. Bred ut tomatsåsen tunt på bottnarna.
  5. Riv mozzarellan i bitar och lägg på den.
  6. Pålägg: Fräs skivade champinjoner med olja, vitlök, persilja och salt.
  7. Ugnsrosta i 225 grader skivor av 1 aubergine, 1 squash, 2 paprikor, 2 röda lökar, småtomater. Strö över salt och ringla över olja. Rosta till fin färg.
  8. Grädda de enkla pizzorna 4-6 minuter tills de får fin färg och kanterna jäst upp. Ta ut och servera genast med tillbehören som var och en kan plocka på efter eget behag.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen