Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 oktober 2018

Vegetarisk smörgåstårta med fetaost

God vegetarisk tårta på polarkaka. Fylld med fetaost, ajvar relish, kikärter och torkade aprikoser.

 En piffig tårta att ställa fram på lunchkalaset.
En piffig tårta att ställa fram på lunchkalaset.

Allt fler har vegetarianer i sin närhet. Och att bjuda på en läcker smörgåstårta utan kött, fisk eller skaldjur kan göra kalaset enklare.

I den här varianten ryms massvis med gott i form av två olika fyllningar och färgglad garnering.

Läs också: Supersnabb smörgåstårta med polarkaka

Vegotårta med fetaost

Skriv ut

Ingredienser: (8–10 bitar)

  • 6 halvor polarkaka eller liknande bröd, totalvikt ca 600 g
  • Fyllning 1
  • 1 dl kärnfria kalamataoliver
  • 150 g fetaost
  • 250 g kesella
  • 1 dl ajvar relish, mild
  • salt
  • nymald peppar
  • Fyllning 2
  • 1 burk kikärter, 400 g
  • 1 1/2 dl kesella
  • 1 tsk citronskal
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm spiskummin
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 1/4 dl fintärnade torkade aprikoser
  • salt
  • nymald peppar
  • Garneringskräm
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • Till garnering
  • machésallad
  • marinerade kronärtskockor
  • rädisor
  • oliver
  • färska fikon
  • jordgubbar
  • vindruvor

Gör så här:

  1. Fyllning 1: Hacka oliverna. Mosa ihop fetaost och kesella. Blanda i resten av ingredienserna.
  2. Fyllning 2: Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa ihop alla ingredienser, utom aprikoser, salt och peppar, med mixerstav. Vänd ner aprikoserna och smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg ihop två polarkakor så att de bildar en cirkel. Bred på fyllning 1. Lägg på ett nytt lager bröd och bred på fyllning 2. Avsluta med ett lager bröd.
  4. Blanda philadelphiaost och crème fraiche och bred runt kanterna och på toppen av tårtan. Täck tårtan med plast. Låt vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.
  5. Vid servering: Täck kanterna med machésallad. Garnera tårtan med kronärtskockor, rädisor, oliver, fikonklyftor, jordgubbar och vindruvor.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen