Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 oktober 2018

Vegetarisk tarte flambée

En vegetarisk variant på Tarte flambée, rätten från Alsace som oftast görs med rökt fläsk.

 Tarte flambée är en busenkel fransk specialitet.
Tarte flambée är en busenkel fransk specialitet. FOTO: Katarina Ekeström

Tarte flambée är en traditionell rätt från franska Alsace bestående av tunn brödbotten likt en pizza, täckt med ost eller crème fraiche, tunt skivad lök och rökt fläsk.

I det här receptet använder vi sparris och salladslök för en vegetarisk variant på den supergoda rätten.

Läs också: Lökpizza med getost och oliver

Tarte flambée

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 200 g pizzadeg, egen eller färrdigköpt
  • 150 g appenzellerost
  • 2 knippor sparris
  • 2 sallatshuvuden, little gem
  • 150 g salladslök
  • 1 matsked olivolja
  • salt
  • 200 g brieost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in en bakplåt eller en baksten. Dela degen i fyra bitar. Lägg degen på bakplåtspapper innan bitarna kavlas ut tunt. Hyvla hårdosten över ytan.
  2. Bryt den yttersta träiga änden av sparrisen. Dela de små fasta sallatshuvudena i klyftor och skär löken i mindre bitar. Lägg det gröna i en skål droppa över olja, salta lätt och vänd runt så att olja kommer åt överallt. Fördela över degen.
  3. Skär tunna skivor av brieosten och lägg på dem. Grädda i ugnen cirka 10 minuter. Bottnen ska vara klar, osten smält och grönsakerna vackert brynt

Recept: Katarina Ekeström

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen