Recept 8 oktober 2018
Vegetarisk tarte flambée
En vegetarisk variant på Tarte flambée, rätten från Alsace som oftast görs med rökt fläsk.
Tarte flambée är en traditionell rätt från franska Alsace bestående av tunn brödbotten likt en pizza, täckt med ost eller crème fraiche, tunt skivad lök och rökt fläsk.
I det här receptet använder vi sparris och salladslök för en vegetarisk variant på den supergoda rätten.
Läs också: Lökpizza med getost och oliver
Tarte flambée
Skriv ut
Ingredienser: (4 personer)
- 200 g pizzadeg, egen eller färrdigköpt
- 150 g appenzellerost
- 2 knippor sparris
- 2 sallatshuvuden, little gem
- 150 g salladslök
- 1 matsked olivolja
- salt
- 200 g brieost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 250 grader. Sätt in en bakplåt eller en baksten. Dela degen i fyra bitar. Lägg degen på bakplåtspapper innan bitarna kavlas ut tunt. Hyvla hårdosten över ytan.
- Bryt den yttersta träiga änden av sparrisen. Dela de små fasta sallatshuvudena i klyftor och skär löken i mindre bitar. Lägg det gröna i en skål droppa över olja, salta lätt och vänd runt så att olja kommer åt överallt. Fördela över degen.
- Skär tunna skivor av brieosten och lägg på dem. Grädda i ugnen cirka 10 minuter. Bottnen ska vara klar, osten smält och grönsakerna vackert brynt