Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 januari

Laga rekordgod kebab av vildsvinskött

Till denna härliga kebab använder du fryst vildsvinskött, bog eller ytterlår. Fantastiskt gott!

 Till kebaben skivas köttet mycket tunt innan det är helt tinat.
Till kebaben skivas köttet mycket tunt innan det är helt tinat. FOTO: Katarina Ekeström

Vildsvinskött har en mild och neutral smak där viltsmaken inte är särskilt påtaglig. Köttet är mörkare än tamgrisens och har en struktur med något grövre muskelfibrer som gör att det håller sig saftigt.

Missa inte Katarinas recept! Prenumerera på Land

Vildsvinskebab

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 500 g fryst vildsvinskött, bog eller ytterlår
  • 1 vitlöksklyfta
  • Kebabkrydda
  • 1 ½ msk chilipulver
  • ¾ msk spiskummin
  • ½ msk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • Kebabsås
  • 1 dl tjock yoghurt
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 1–2 tsk srirachasås
  • 1 tsk kebabkrydda
  • salt
  • Till servering
  • 4 pita- eller libabröd
  • sallat, strimlad
  • tomat, skivad
  • gurka, tärnad
  • röd lök, skivad
  • srirachasås, en riktigt chilisås på lagrad chili, vitlök, vinäger, socker och salt

Gör så här

  1. Skär det halvfrysta köttet i beredare eller för hand till skavtunna skivor. Finhacka vitlöken.
  2. Blanda ingredienserna till kebabkryddan. Vänd ihop köttet med ett par matskedar av kryddan och stek i omgångar så att inte pannan kyls.
  3. Blanda ingredienserna till såsen.
  4. Servera köttet varmt med bröd, kebabsås, skurna grönsaker och eventuellt lite extra av den heta srirchasåsen.

Array

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen