Recept 13 januari 2022
Laga rekordgod kebab av vildsvinskött
Till denna härliga kebab använder du fryst vildsvinskött, bog eller ytterlår. Fantastiskt gott!
Vildsvinskött har en mild och neutral smak där viltsmaken inte är särskilt påtaglig. Köttet är mörkare än tamgrisens och har en struktur med något grövre muskelfibrer som gör att det håller sig saftigt.
Missa inte Katarinas recept! Prenumerera på LandVildsvinskebab
Skriv ut
Ingredienser
- 4 personer
- 500 g fryst vildsvinskött, bog eller ytterlår
- 1 vitlöksklyfta
- Kebabkrydda
- 1 ½ msk chilipulver
- ¾ msk spiskummin
- ½ msk paprikapulver
- 1 tsk oregano
- salt
- svartpeppar
- Kebabsås
- 1 dl tjock yoghurt
- ½ dl majonnäs
- 1 msk ketchup
- 1–2 tsk srirachasås
- 1 tsk kebabkrydda
- salt
- Till servering
- 4 pita- eller libabröd
- sallat, strimlad
- tomat, skivad
- gurka, tärnad
- röd lök, skivad
- srirachasås, en riktigt chilisås på lagrad chili, vitlök, vinäger, socker och salt
Gör så här
- Skär det halvfrysta köttet i beredare eller för hand till skavtunna skivor. Finhacka vitlöken.
- Blanda ingredienserna till kebabkryddan. Vänd ihop köttet med ett par matskedar av kryddan och stek i omgångar så att inte pannan kyls.
- Blanda ingredienserna till såsen.
- Servera köttet varmt med bröd, kebabsås, skurna grönsaker och eventuellt lite extra av den heta srirchasåsen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.