Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 december 2021

Viltköttbullar med torkade kantareller

Du känner mustigheten redan när du läser receptrubriken eller hur? Det smakrika viltköttet får en extra stuns av de torkade kantarellerna och det är riktigt, riktigt gott!

 Mustiga, matiga köttbullar av vilt.
Mustiga, matiga köttbullar av vilt. FOTO: Ove Lindfors

Receptet är skapat av Lands matkreatör Caroline Hofberg – låt dig väl smaka!

Viltköttbullar med torkade kantareller

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner)

  • 10 g torkade kantareller eller trattkantareller
  • 1 liten gul lök
  • 6 stötta enbär
  • 2 tsk timjan
  • 1 tsk mejram
  • 1 mjölig potatis, cirka 100 g
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk ströbröd
  • 400 g vilt– eller nötfärs
  • 200 g fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 msk viltfond
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymald peppar
  • smör till stekning

Gör så här:

  1. Blötlägg svampen i varmt vatten cirka 30 minuter. Låt rinna av noga och hacka svampen.
  2. Hacka löken och stek den genomskinlig i smör, tillsammans med svampen. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Låt kallna.
  3. Koka potatisen, låt kallna och grovriv.
  4. Blanda grädde och ströbröd. Låt svälla cirka 10 minuter.
  5. Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Låt gärna smakerna mogna en stund i kylen.
  6. Forma färsen till köttbullar, med vattensköljda händer.
  7. Bryn köttbullarna runt om, några i taget, i smör. Låt eftersteka tills de är genomstekta, 4–6 minuter.
  8. Det går också bra att eftersteka köttbullarna på en bakpappersklädd plåt i ugnen, cirka 12 minuter på 175 grader.

Recept av Caroline Hofberg, foto Ove Lindfors.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen