Recept 10 december 2021
Viltköttbullar med torkade kantareller
Du känner mustigheten redan när du läser receptrubriken eller hur? Det smakrika viltköttet får en extra stuns av de torkade kantarellerna och det är riktigt, riktigt gott!
Receptet är skapat av Lands matkreatör Caroline Hofberg – låt dig väl smaka!
Viltköttbullar med torkade kantareller
Skriv ut
Ingredienser (8 bufféportioner)
- 10 g torkade kantareller eller trattkantareller
- 1 liten gul lök
- 6 stötta enbär
- 2 tsk timjan
- 1 tsk mejram
- 1 mjölig potatis, cirka 100 g
- 1 dl vispgrädde
- 3 msk ströbröd
- 400 g vilt– eller nötfärs
- 200 g fläskfärs
- 1 ägg
- 1/2 msk viltfond
- 3/4 tsk salt
- 1 krm nymald peppar
- smör till stekning
Gör så här:
- Blötlägg svampen i varmt vatten cirka 30 minuter. Låt rinna av noga och hacka svampen.
- Hacka löken och stek den genomskinlig i smör, tillsammans med svampen. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Låt kallna.
- Koka potatisen, låt kallna och grovriv.
- Blanda grädde och ströbröd. Låt svälla cirka 10 minuter.
- Blanda ihop alla ingredienser till färsen. Låt gärna smakerna mogna en stund i kylen.
- Forma färsen till köttbullar, med vattensköljda händer.
- Bryn köttbullarna runt om, några i taget, i smör. Låt eftersteka tills de är genomstekta, 4–6 minuter.
- Det går också bra att eftersteka köttbullarna på en bakpappersklädd plåt i ugnen, cirka 12 minuter på 175 grader.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.