Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 juli

Vinbärsmuffins

Enkla och goda muffins på röda eller svarta vinbär. Du blandar ihop dem på ett nafs.

 Vinbärsmuffins passar perfekt att baka om du har vinbärsbuskar i trädgården.
Vinbärsmuffins passar perfekt att baka om du har vinbärsbuskar i trädgården. FOTO: Thomas Carlgren

Läs också: Hirams berömda svartvinbärssylt

Vinbärsmuffins

Skriv ut

Ingredienser (12-14 muffinsformar):

  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vinbär
  • Färskost glasyr:
  • 60 g färskost typ Philadelphia
  • 1 tsk svartvinbärssaft
  • 1 ½ dl florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk.
  4. Ställ ut muffinsformarna i en muffinsplåt.
  5. Fyll formarna med smeten.
  6. För dela de svarta vinbären i formarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen 225 grader i 12-15 minuter, låt svalna.
  8. Rör ihop ingredienserna i glasyren och toppa med den.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen