Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 juli 2019

Vinbärsmuffins

Enkla och goda muffins på röda eller svarta vinbär. Du blandar ihop dem på ett nafs.

 Vinbärsmuffins passar perfekt att baka om du har vinbärsbuskar i trädgården.
Vinbärsmuffins passar perfekt att baka om du har vinbärsbuskar i trädgården. FOTO: Thomas Carlgren

Läs också: Hirams berömda svartvinbärssylt

Vinbärsmuffins

Skriv ut

Ingredienser (12-14 muffinsformar):

  • 2 ägg
  • 2 dl råsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl grahamsmjöl
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 dl smält smör
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl vinbär
  • Färskost glasyr:
  • 60 g färskost typ Philadelphia
  • 1 tsk svartvinbärssaft
  • 1 ½ dl florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten tillsammans med smält smör och mjölk.
  4. Ställ ut muffinsformarna i en muffinsplåt.
  5. Fyll formarna med smeten.
  6. För dela de svarta vinbären i formarna.
  7. Grädda i mitten av ugnen 225 grader i 12-15 minuter, låt svalna.
  8. Rör ihop ingredienserna i glasyren och toppa med den.

Recept: Katarina Carlgren

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen