Recept 16 augusti 2019
Vinbärspaj med choklad
En god vinbärspaj passar perfekt till eftermiddagskaffet. Tillsammans med den söta chokladfyllningen kommer vinbärens syrlighet verkligen till sin rätt.
Läs också: Så gör du egen svartvinbärssaft
Vinbärspaj med choklad
Skriv ut
Ingredienser (10-12 bitar):
- Pajdeg:
- 150 g smör
- ¾ dl strösocker
- 3 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- Fyllning:
- 1 ½ dl vispgrädde
- 50 g smör
- 1 ½ dl sirap
- ½ dl socker
- 200 g ljusblockchoklad hackad
- 2 dl repade röda vinbär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt socker, havregryn och mjöl.
- Rör ihop till en ”deg”.
- Tryck ut degen i en pajform, 26 cm i diameter
- Förgrädda pajskalet i 10-12 minuter mitt i ugnen.
- Låt svalna.
- Koka upp grädde, smörsirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
- Koka på svag värme i 12-15 minuter, smeten ska börja tjockna.
- Ta av kastrullen från plattan och låt svalna något.
- Lägg chokladen i kastrullen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät.
- Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över röda vinbär.
- Låt pajen stelna i kylen gärna över natten.
- Servera gärna med grädde.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.