Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 augusti 2019

Vinbärspaj med choklad

En god vinbärspaj passar perfekt till eftermiddagskaffet. Tillsammans med den söta chokladfyllningen kommer vinbärens syrlighet verkligen till sin rätt.

 Det är bara pajskalet som ska gräddas på den goda chokladfyllda vinbärspajen.
Det är bara pajskalet som ska gräddas på den goda chokladfyllda vinbärspajen. FOTO: Thomas Carlgren

Läs också: Så gör du egen svartvinbärssaft

Vinbärspaj med choklad

Skriv ut

Ingredienser (10-12 bitar):

  • Pajdeg:
  • 150 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl sirap
  • ½ dl socker
  • 200 g ljusblockchoklad hackad
  • 2 dl repade röda vinbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt socker, havregryn och mjöl.
  4. Rör ihop till en ”deg”.
  5. Tryck ut degen i en pajform, 26 cm i diameter
  6. Förgrädda pajskalet i 10-12 minuter mitt i ugnen.
  7. Låt svalna.
  8. Koka upp grädde, smörsirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
  9. Koka på svag värme i 12-15 minuter, smeten ska börja tjockna.
  10. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna något.
  11. Lägg chokladen i kastrullen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät.
  12. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över röda vinbär.
  13. Låt pajen stelna i kylen gärna över natten.
  14. Servera gärna med grädde.

Recept: Katarina Carlgren

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen