Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 augusti

Vinbärspaj med choklad

En god vinbärspaj passar perfekt till eftermiddagskaffet. Tillsammans med den söta chokladfyllningen kommer vinbärens syrlighet verkligen till sin rätt.

 Det är bara pajskalet som ska gräddas på den goda chokladfyllda vinbärspajen.
Det är bara pajskalet som ska gräddas på den goda chokladfyllda vinbärspajen. FOTO: Thomas Carlgren

Läs också: Så gör du egen svartvinbärssaft

Vinbärspaj med choklad

Skriv ut

Ingredienser (10-12 bitar):

  • Pajdeg:
  • 150 g smör
  • ¾ dl strösocker
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • Fyllning:
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 ½ dl sirap
  • ½ dl socker
  • 200 g ljusblockchoklad hackad
  • 2 dl repade röda vinbär

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Tillsätt socker, havregryn och mjöl.
  4. Rör ihop till en ”deg”.
  5. Tryck ut degen i en pajform, 26 cm i diameter
  6. Förgrädda pajskalet i 10-12 minuter mitt i ugnen.
  7. Låt svalna.
  8. Koka upp grädde, smörsirap och socker i en tjockbottnad kastrull.
  9. Koka på svag värme i 12-15 minuter, smeten ska börja tjockna.
  10. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna något.
  11. Lägg chokladen i kastrullen. Rör tills chokladen smält och smeten är slät.
  12. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över röda vinbär.
  13. Låt pajen stelna i kylen gärna över natten.
  14. Servera gärna med grädde.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen