Recept 15 maj 2019
Vinbärssylt med nektariner
Hemgjord sylt på vinbär är en riktig favorit, som passar lika bra till frukostgröten som rostmackan. Här är ett enkelt recept på vinbärssylt med nektariner.
Tips: När du kokar marmelad eller gelé, använd helst frukt och bär som knappt är mogna. Då innehåller de mest pektin, naturens eget geléämne. Övermogna frukter och bär innehåller mycket mindre pektin, vilket ofta är orsaken till att gelé, marmelad och sylt blir för lös.Läs också: Rårörda lingon
Vinbärssylt med nektariner
Skriv ut
Ingredienser (cirka 1 liter)
- 1 liter vita eller röda vinbär
- 500 g nektariner
- 1 dl vatten
- 500 g syltsocker
Gör så här:
- Repa vinbären, tvätta nektarinerna och skär dem i mindre bitar.
- Koka vinbär, nektariner och vatten sakta under lock cirka 15 minuter.
- Tillsätt syltsockret och höj värmen. Koka sylten kraftigt utan lock 2–3 minuter. Gör marmeladprovet.
- Ta grytan från värmen och skumma.
- Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
- Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvara sylten mörkt och svalt eller i kylskåp.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.