Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 maj

Vinbärssylt med nektariner

Hemgjord sylt på vinbär är en riktig favorit, som passar lika bra till frukostgröten som rostmackan. Här är ett enkelt recept på vinbärssylt med nektariner.

 Vinbärssylten blir lika god på röda som vita vinbär.
Vinbärssylten blir lika god på röda som vita vinbär. FOTO: Ove Lindfors

Tips: När du kokar marmelad eller gelé, använd helst frukt och bär som knappt är mogna. Då innehåller de mest pektin, naturens eget geléämne. Övermogna frukter och bär innehåller mycket mindre pektin, vilket ofta är orsaken till att gelé, marmelad och sylt blir för lös.Läs också: Rårörda lingon

Vinbärssylt med nektariner

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 liter)

  • 1 liter vita eller röda vinbär
  • 500 g nektariner
  • 1 dl vatten
  • 500 g syltsocker

Gör så här:

  1. Repa vinbären, tvätta nektarinerna och skär dem i mindre bitar.
  2. Koka vinbär, nektariner och vatten sakta under lock cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt syltsockret och höj värmen. Koka sylten kraftigt utan lock 2–3 minuter. Gör marmeladprovet.
  4. Ta grytan från värmen och skumma.
  5. Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
  6. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvara sylten mörkt och svalt eller i kylskåp.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen