Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 oktober 2017

Vinterns hälsokur: Chilispetsad apelsinjuice med gurkmeja

Håll vinterns förkylningar stången med hjälp av en välgörande morgondryck. Lands bloggare Niklas Kämpargård bjuder på en apelsinjuice med det där lilla extra.

 Foto: Niklas Kämpargård
Foto: Niklas Kämpargård

Läs också: Så odlar du egen ingefäraLäs också: Starta dagen med en ingefärsshot

Chilijuice med apelsin (2-4 glas)

Skriv ut

Ingredienser

  • 2 apelsiner
  • 1 citron (underbart om du har lyckats driva fram den själv)
  • 0,5 – 1 stor chili Alban (medelstark) med eller utan kärnor beroende på styrka
  • 3-5 cm färsk ingefära
  • 2-3 cm färsk gurkmeja
  • kanel (ger juicen en extra dimension i smak)

Gör så här:

  1. Skala apelsinerna och citronen. Skala ingefäran och gurkmejan.
  2. Börja med att köra en apelsin i råsaftscentrifugen och fortsätt med ingefära och gurkmeja innan du avslutar med apelsin och citron. Det är viktigt att båda börja och sluta med citrusfrukterna så att chilin inte fastnar i centrifugen.
  3. Häll upp på glas och servera kallt, gärna med hackad chili på toppen och pudrad kanel.

Recept: Niklas Kämpargård

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen