Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 juni

Vit chokladmoussetårta med jordgubbar

Praktisk och drömgod midsommartårta som du gör i god tid, för den här moussetårtan ska frysas. Den påminner om en somrig glasstårta.

 Praktisk och urläcker jordgubbs- och vit chokladmoussetårta från frysen.
Praktisk och urläcker jordgubbs- och vit chokladmoussetårta från frysen. FOTO: Ove Lindfors

Caroline Hofbergs härliga midsommartårta gör du av färdig tårtbotten och ljuvlig chokladmousse . Godare än glass!

Läs också: Fryst svissglasstårta

Jordgubbs- och vit chokladmoussetårta från frysen

Skriv ut

Ingredienser (8–10 bitar)

  • 1 skiva färdigköpt sockerkaksbotten
  • Vit chokladmousse
  • 150 g vit choklad
  • ½ msk smör
  • 2 äggulor
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Jordgubbsmousse
  • 300 g frysta, tinade jordgubbar
  • 4 gelatinblad
  • ¾ dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Till garnering
  • färska jordgubbar
  • mynta

Gör så här

  1. Ta fram en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Skär tårtbotten ½ centimeter mindre än formen (moussen ska rinna ner runt om). Lägg tårtbottnen i formen.
  2. Chokladmoussen: Smält choklad och smör över vattenbad. Ta från värmen och rör ner en äggula i taget.
  3. Vispa grädden och blanda först lite med chokladen, sedan resten.
  4. Häll chokladmoussen i formen och skaka försiktigt så den rinner runt bottnen. Frys 30–60 minuter så att moussen stelnar.
  5. Jordgubbsmoussen: Mixa jordgubbarna till puré.
  6. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Koka upp vatten och socker, ta från värmen. Låt gelatinbladen smälta i sockerlagen. Låt svalna och blanda med jordgubbspurén.
  7. Vispa grädden och blanda ner den i den kalla jordgubbspurén, med luftiga tag.
  8. Häll moussen över den vita chokladmoussen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar.
  9. Låt tårtan stå i rumstemperatur innan servering. Garnera med jordgubbar och mynta.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen