Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 mars

Klassisk vitvinssås

En vitvinssås att slå över torskblock eller servera till kycklingfilé. Snabb och enkel lyx!

 Vitvinssås passar bra till diverse fisk och fågel.
Vitvinssås passar bra till diverse fisk och fågel. FOTO: Istock

Vitvinssås känns piffigt utan att för den skull vara krångligt att laga. Såsen passar fint till fisk men också till kyckling beroende på vilken buljong du väljer.

Läs också: Världens bästa rödvinssås

Vitvinssås

Skriv ut

Ingredienser:

  • 3 schalottenlökar
  • 2,5 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl fisk- eller kycklingbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 st citron, saften av
  • salt

Gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den på svag värme i 1 msk smör utan att den tar färg.
  2. Tillsätt vin, buljong och grädde. Koka ihop tills ca 5 dl återstår, ca 1 tim.
  3. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen.
  4. Smaka av med salt och citronsaft.
  5. Vispa eller mixa i resten av smöret precis innan servering.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen