Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 september

White flatbread med viltskav

White flatbread med viltskav är ett matigare bröd som fungerar lika bra till förrätt som kvällsmål, tipsar jägaren Anders Levén.

 White flatbread med viltskav blir en lyxig munsbit frampå kvällskvisten.
White flatbread med viltskav blir en lyxig munsbit frampå kvällskvisten. FOTO: Magnus Skoglöf

Vilda maker från skogen, det är mat för en jägare, tycker jägarkocken Anders Levén som har sammanställt kokboken Laga mer vilt.

Detta recept på White flatbread med viltskav kommer från Anders Levéns kokbok.

Läs också: Nyttiga morotsfrallor

White flatbread med viltskav

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 7–8 dl vetemjöl av bra kvalitet, till exempel durum
  • Topping
  • 2 skivade silverlökar
  • 20 kulor minimozzarella . olivolja
  • 200 g viltskav
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • basilika

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen och knåda till en smidig deg i bakmaskin eller för hand. Låt jäsa under plastfolie till dubbel storlek i 1–2 timmar.
  2. Stjälp upp degen på ett mjölat bak- bord och dela den i 4 bitar. Kavla ut varje bit till ett ovalt bröd. Låt jäsa i ytterligare 15–30 minuter. Sätt ugnen på 300 grader (eller på högsta temperatur om din ugn inte kan bli så varm). Använd helst bara undervärme och ställ in en pizzasten om du har en sådan.
  3. Strö lök och mozzarella på de plat- ta bröden och ringla över lite olivolja. Grädda bröden i ugnen tills de har fått fin färg och osten har börjat smälta.
  4. Skär viltskaven tunt. Woka köttet kort i en het panna, riv över citronskal och krydda med salt och peppar. Toppa bröden med viltskav, riven basilika och lite citronsaft.

Recept: Anders Levén

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen