Recept 30 september 2021
White flatbread med viltskav
White flatbread med viltskav är ett matigare bröd som fungerar lika bra till förrätt som kvällsmål, tipsar jägaren Anders Levén.
Vilda maker från skogen, det är mat för en jägare, tycker jägarkocken Anders Levén som har sammanställt kokboken Laga mer vilt.
Detta recept på White flatbread med viltskav kommer från Anders Levéns kokbok.
Läs också: Nyttiga morotsfrallor
White flatbread med viltskav
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 25 g jäst
- 2 1/2 dl ljummet vatten
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk salt
- 7–8 dl vetemjöl av bra kvalitet, till exempel durum
- Topping
- 2 skivade silverlökar
- 20 kulor minimozzarella . olivolja
- 200 g viltskav
- 1 citron
- salt
- svartpeppar
- basilika
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till degen och knåda till en smidig deg i bakmaskin eller för hand. Låt jäsa under plastfolie till dubbel storlek i 1–2 timmar.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bak- bord och dela den i 4 bitar. Kavla ut varje bit till ett ovalt bröd. Låt jäsa i ytterligare 15–30 minuter. Sätt ugnen på 300 grader (eller på högsta temperatur om din ugn inte kan bli så varm). Använd helst bara undervärme och ställ in en pizzasten om du har en sådan.
- Strö lök och mozzarella på de plat- ta bröden och ringla över lite olivolja. Grädda bröden i ugnen tills de har fått fin färg och osten har börjat smälta.
- Skär viltskaven tunt. Woka köttet kort i en het panna, riv över citronskal och krydda med salt och peppar. Toppa bröden med viltskav, riven basilika och lite citronsaft.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.