Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 november 2018

Läckra gobitar av wienernougat

Nougat, mörk choklad och mandelspån blir till ljuvlig wienernougat att plocka fram i advent.

 I jul smakar hemgjort godis bäst. Här med smak av ljuvlig wienernougat.
I jul smakar hemgjort godis bäst. Här med smak av ljuvlig wienernougat. FOTO: Thomas Carlgren

Hemlagad lyx med dessa små gobitar! Varför köpa färdig wienernougat när det är så enkelt att göra själv – och så smaker den så mycket godare också.

Läs också: Busenkla havrerutor med nougat

Ljuvlig wienernougat

Skriv ut

Ingredienser: (40 st)

  • 500 g nougat
  • 300 g mörk choklad
  • 200g mandelspån
  • Avlång form klädd med bakplåtspapper

Gör så här:

  1. Rosta mandelspånen lätt i het och torr stekpanna. Låt dem svalna.
  2. Smält nougaten i en skål över kokande vatten.
  3. Hacka chokladen fint och rör ner i den smälta nougaten. Blanda och rör om till en smidig blank smet.
  4. Vänd ner den rostade mandel.
  5. Häll nougatsmeten i en 20x30 cm form, klädd med bakplåtspapper.
  6. Låt stelna i kylskåp och skär i bitar när det stelnat.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen