Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 november 2018

Läckra gobitar av wienernougat

Nougat, mörk choklad och mandelspån blir till ljuvlig wienernougat att plocka fram i advent.

 I jul smakar hemgjort godis bäst. Här med smak av ljuvlig wienernougat.
I jul smakar hemgjort godis bäst. Här med smak av ljuvlig wienernougat. FOTO: Thomas Carlgren

Hemlagad lyx med dessa små gobitar! Varför köpa färdig wienernougat när det är så enkelt att göra själv – och så smaker den så mycket godare också.

Läs också: Busenkla havrerutor med nougat

Ljuvlig wienernougat

Skriv ut

Ingredienser: (40 st)

  • 500 g nougat
  • 300 g mörk choklad
  • 200g mandelspån
  • Avlång form klädd med bakplåtspapper

Gör så här:

  1. Rosta mandelspånen lätt i het och torr stekpanna. Låt dem svalna.
  2. Smält nougaten i en skål över kokande vatten.
  3. Hacka chokladen fint och rör ner i den smälta nougaten. Blanda och rör om till en smidig blank smet.
  4. Vänd ner den rostade mandel.
  5. Häll nougatsmeten i en 20x30 cm form, klädd med bakplåtspapper.
  6. Låt stelna i kylskåp och skär i bitar när det stelnat.

Recept: Katarina Carlgren

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen