Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Yoghurtmarinerade kycklinglår på grillen

Saftiga yoghurtmarinerade kycklinglår med vitlök och spiskummin att slänga på grillen.

 Yoghurtmarinad ger ett smakrikt och mustigt kycklingkött.
Yoghurtmarinad ger ett smakrikt och mustigt kycklingkött. FOTO: Jakob Fridholm

Låret är den bästa biten av kycklingen när man grillar eftersom köttet är saftigt och smakrikt.

Servera gärna kycklinglåren med en fräsch sallad på till exempel bulgur, broccoli, citron och mynta.

Läs också: Lyckas med köttet trots grillförbud

Grillade yoghurtmarinerade kycklinglår

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 700 g kycklinglårfilé
  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 krm spiskummin
  • 3 krm paprikapulver
  • olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Finhacka vitlöken och bland med kryddor och yoghurt. Salta kycklingen och blanda den därefter med krydd­yoghurten. Låt marinera i minst 30 minuter före tillagning.
  2. Ringla lite olja över kycklinglåren och grilla dem i cirka åtta minuter över direkt värme tills de har fått en fin grillyta och en kärntemperatur på 70 grader. Vänd dem varannan, var tredje minut.

Recept: Mattias Larsson

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen