Recept 20 september 2019
Zucchini frites
Hoppa över pommes frites och välj en nyttigare hemmagjord variant – med zucchini!
Zucchini frites är ett utmärkt tillbehör till kött och hamburgaren. En smakrik ost och goda kryddor lyfter squashen och paneringen gör dem härligt krispiga.
Tips! Doppa gärna frites i en härlig tzatziki. Läs också: Alla våra smarriga kantarellrecept hittar du här!
Zucchini frites
Skriv ut
Ingredienser:
- 2 zucchini, medelstora
- 1 dl vetemjöl (kan uteslutas)
- 2 ägg, lätt uppvispade
- 1 dl panko
- 4 msk riven hårdlagrad ost, t ex Västerbotten
- salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver, cayennepeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220 grader. Klä en bakplåt med aluminiumfolie eller bakplåtspapper.
- Blanda alla de torra ingredienserna – förutom vetemjölet – i en skål.
- Skär bort ändorna på zucchinin och skär dem i frites eller klyftor.
- Om du vill använda vetemjöl: Vänd zucchiniklyftorna i mjölet.
- Vänd zucchiniklyftorna i ägget och skaka av så de inte droppar. Vänd sen klyftorna i skålen med de torra ingredienserna och lägg dem på plåten.
- Stek i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de är gyllenbruna. Vänd klyftorna efter ungefär halva tiden.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.