Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 september 2019

Zucchini frites

Hoppa över pommes frites och välj en nyttigare hemmagjord variant – med zucchini!

 Härligt frasiga och med massor av smak från ost och spännande kryddning – zucchini frites har allt!
Härligt frasiga och med massor av smak från ost och spännande kryddning – zucchini frites har allt! FOTO: Istock

Zucchini frites är ett utmärkt tillbehör till kött och hamburgaren. En smakrik ost och goda kryddor lyfter squashen och paneringen gör dem härligt krispiga.

Tips! Doppa gärna frites i en härlig tzatziki. Läs också: Alla våra smarriga kantarellrecept hittar du här!

Zucchini frites

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 zucchini, medelstora
  • 1 dl vetemjöl (kan uteslutas)
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 1 dl panko
  • 4 msk riven hårdlagrad ost, t ex Västerbotten
  • salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver, cayennepeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Klä en bakplåt med aluminiumfolie eller bakplåtspapper.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna – förutom vetemjölet – i en skål.
  3. Skär bort ändorna på zucchinin och skär dem i frites eller klyftor.
  4. Om du vill använda vetemjöl: Vänd zucchiniklyftorna i mjölet.
  5. Vänd zucchiniklyftorna i ägget och skaka av så de inte droppar. Vänd sen klyftorna i skålen med de torra ingredienserna och lägg dem på plåten.
  6. Stek i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de är gyllenbruna. Vänd klyftorna efter ungefär halva tiden.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen