Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 september 2019

Zucchini frites

Hoppa över pommes frites och välj en nyttigare hemmagjord variant – med zucchini!

 Härligt frasiga och med massor av smak från ost och spännande kryddning – zucchini frites har allt!
Härligt frasiga och med massor av smak från ost och spännande kryddning – zucchini frites har allt! FOTO: Istock

Zucchini frites är ett utmärkt tillbehör till kött och hamburgaren. En smakrik ost och goda kryddor lyfter squashen och paneringen gör dem härligt krispiga.

Tips! Doppa gärna frites i en härlig tzatziki. Läs också: Alla våra smarriga kantarellrecept hittar du här!

Zucchini frites

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 zucchini, medelstora
  • 1 dl vetemjöl (kan uteslutas)
  • 2 ägg, lätt uppvispade
  • 1 dl panko
  • 4 msk riven hårdlagrad ost, t ex Västerbotten
  • salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver, cayennepeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader. Klä en bakplåt med aluminiumfolie eller bakplåtspapper.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna – förutom vetemjölet – i en skål.
  3. Skär bort ändorna på zucchinin och skär dem i frites eller klyftor.
  4. Om du vill använda vetemjöl: Vänd zucchiniklyftorna i mjölet.
  5. Vänd zucchiniklyftorna i ägget och skaka av så de inte droppar. Vänd sen klyftorna i skålen med de torra ingredienserna och lägg dem på plåten.
  6. Stek i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills de är gyllenbruna. Vänd klyftorna efter ungefär halva tiden.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen