Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 april

Zucchinibiffar

Zucchinibiffar är ett utmärkt alternativ för den som då och då vill variera middagarna med vegetariskt.

 Riven zucchini är en bra bas för vegetariska biffar.
Riven zucchini är en bra bas för vegetariska biffar. FOTO: Istock

Smidigare än så här blir det knappast att äta gott och vegetariskt. Zucchinibiffarna binds samman av ägg, riven hårdost, vetemjöl och ströbröd. Den goda smaken kommer från hackad röd chili och salladslök.

Servera med ris eller bulgur, grönsallad och en kall yoghurtsås.

Läs också: Öppen tzatziki – gurkyoghurt på tvären

Zucchinibiffar

Skriv ut

Ingredienser (12 små biffar):

  • 600 g zucchini
  • 150 g hårdost
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl panko eller ströbröd
  • 3 salladslökar
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk salt
  • olivolja

Gör så här:

  1. Riv zucchini grovt på ett rivjärn. Sprid ut zucchinin på en plåt. Salta och låt stå några minuter innan du kramar ur så mycket vätska som möjligt.
  2. Finhacka salladslöken. Riv osten. Blanda zucchini, salladslök, chili, ost, ägg, mjöl, ströbröd, och oregano till en smet.
  3. Värm olja i en stekpanna. Klicka ut biffar i omgångar och stek frasiga på varje sida, ca 4 min.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen