Recept 2 april 2019
Zucchinibiffar
Zucchinibiffar är ett utmärkt alternativ för den som då och då vill variera middagarna med vegetariskt.
Smidigare än så här blir det knappast att äta gott och vegetariskt. Zucchinibiffarna binds samman av ägg, riven hårdost, vetemjöl och ströbröd. Den goda smaken kommer från hackad röd chili och salladslök.
Servera med ris eller bulgur, grönsallad och en kall yoghurtsås.
Läs också: Öppen tzatziki – gurkyoghurt på tvären
Zucchinibiffar
Skriv ut
Ingredienser (12 små biffar):
- 600 g zucchini
- 150 g hårdost
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl panko eller ströbröd
- 3 salladslökar
- 1 finhackad röd chili
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk salt
- olivolja
Gör så här:
- Riv zucchini grovt på ett rivjärn. Sprid ut zucchinin på en plåt. Salta och låt stå några minuter innan du kramar ur så mycket vätska som möjligt.
- Finhacka salladslöken. Riv osten. Blanda zucchini, salladslök, chili, ost, ägg, mjöl, ströbröd, och oregano till en smet.
- Värm olja i en stekpanna. Klicka ut biffar i omgångar och stek frasiga på varje sida, ca 4 min.